Срещу остеохондроза и за вечна младост си помогнете с природни средства и с петимата тибетци

Заболяването остеохондроза не е присъда и може да си помогнете с природни средства и петимата тибетци

Остеохондроза е заболяване на гръбначния стълб с патологични изменения появяващи се в дисковете между прешлените, във възлите на хрущялите и в ставите между прешлените. За успешно лечение може да се говори при навременно започване и в по-млада възраст. за хора с напреднала възраст е по-трудно и ако не успеят да оздравеят, то може да ползват обезболяващи медикаменти.

Срещу остеохондроза си помогнете с природни средства – билки, крукума и други

Срещу остеохондроза си помогнете с природни средства – билки, крукума и други

Все още не е напълно ясно, за това как възниква, но е установено, че нарушената обмяна на вещества играе решаваща роля, травми, токсини, инфекции, претоварването на гръбначния стълб и нездравословни я начин на живот са също причини за появата й. Лошото е, че може да имате остеохондроза и да нямате дълго време симптоми и изведнъж да започнат да се проявяват, когато болестта е напреднала.

Здравословно хранене и пиене на вода

Освен медикаментите, физиотерапията с минерални води и басейни, може да се въздейства върху болестта и с природни средства като билки, здравословно хранене, система от упражнения наречена петимата тибетци и т. н. Едно от най-важните и прости неща, които трябва да направите, за да си помогнете срещу болестта е да пиете повече вода, чайове от билки или пресни сурови плодови и зеленчукови сокове. Поне по 2 литра вода на ден трябва да се изпива.

“Демир

От опита на болните с остеохондроза, може да наблегнем на пиенето сутрин на гладно на топла вода 640 мл като се спазват интервалите за храна и пиене на вода. След пиенето сутрин се изчаква 45 минути и тогава се закусва, след закуска поне 2-3 часа не се пие вода и се спазва интервал между храненията, без да се яде нищо поне 5 часа от едно ядене до друго. Вода се пие между яденетата само на този интервал от 2 часа след ядене и половин час преди ядене, за да не се смесва стомашният сок с течности.

Пийте чай от дафинов лист, яжте храни богати на магнезий, слагайте колкото можете куркума в яденето, но да не се прекалява, например по половин или една чаена лъжичка на ядене (да не е повече от 100 мг на ден). Ползвайте магнезиево масло за мазане, яжте скумрия, повече люто, само да не раздразнете черния дроб и стомаха и да не предизвикате хемороиди. Ползвайте хранителни добавки за хрущялите и се движете много, това е от голямо значение.

Рецепти за остеохондроза

Сложете 100 г листа от червена боровинка в 2,5 л вряла вода и оставете ги да киснат 2 часа. Към тях добавете чист спирт 200 г. Употребява се по 50 г, 2 пъти дневно.

Пригответе си 100 г цветчета от карамфил и ги смелете и ги залейте със зехтин 200 мл. Сложете на котлона сместа да ври за около 30 минути на водна баня и я прецедете. Полученото масло втрийте в мястото на болките.

Петимата тибетци

Системата упражнения петимата тибетци помага при остеохондроза

Системата упражнения петимата тибетци помага при остеохондроза

Към физиотерапевтичните методи за остеохондроза се отнасят и упражненията наречени петимата тибетци, пише lekar.bg. Те са от системата йога и от Аюрведа. Представляват 5 прости упражнения от йога, които се изпълняват 21 пъти на ден. Започва се с 3 повторения и се увеличава постепенно до 21 пъти. По-подробно сме ги описали – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *