Отвара от кучешко грозде помага при безсъние и страхови неврози

В сурово състояние всички части на опасното, но и полезно черно кучешко грозде са отровни, тъй като съдържат соланин

Ако имате деца и те обичат да си играят навън в двора или по улицата, хубаво е да ги предупредите за едно доста токсично и отровно растение, на което могат да се натъкнат и да опитат без да съзнават колко опасно може да бъде това. Става въпрос за растението черно кучешко грозде. То расте из запустелите дворове покрай дувари, по полето и дори в личната ви градина. Най-добре е да почистите мястото, където играят деца от него, тъй като може да си създадете проблеми.

кучешко грозде

В сурово състояние всички части на опасното, но и полезно черно кучешко грозде са отровни, тъй като съдържат соланин

В сурово състояние всички части на опасното, но и полезно черно кучешко грозде са отровни, тъй като съдържат соланин. Той предизвиква парализа на крайниците като отравя нервно-мускулната плочка на скелетните мускули. Директната консумация на черното кучешко грозде е забранена, защото то може да предизвика диария, повръщане, а при най-малките деца дори и кома.
Черните и силно лъскави, големи колкото грахово зърно плодове на черното кучешко грозде обаче обработени по подходящ начин са и много лечебни. Въпреки всичко те трябва да се приготвят от хора, които знаят как става това и при съгласието и под наблюдението на лекар, тъй като все пак може да се получат неприятни последствия.
Отвара от черно кучешко грозде притежава силно обезболяващо свойство. Освен това тя действа като аналгетик и успокоява нервната система. Някои специалисти сравняват действието му дори с някои наркотични вещества. Обработени, плодовете на черното кучешко грозде помагат също така против гастрит и дори срещу сърдечни болки.
Още древните оракули използвали отвара от черно кучешко грозде като сънотворно
средство, което действа много успокоително на нервната система.
Болни от страхови неврози и тревожност също се влияят много добре от отварата на черното кучешко грозде.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *