Как да направим отводняване на организма

Може с билки и природни продукти да направите отводняване на организма от излишните течности

Ако имате проблеми със задържането на течности, можем да научим как да направим отводняване на организма по напълно естествен начин. Има природни продукти и билки, които помагат в това. Растения като гръмотрън, ветрогон или златна пръчица имат доказано диуретичен ефект и значително подпомагат увеличаването на отделянето на течности от тялото. Те обаче трябва да се ползват с мярка, за да не доведат до неприятни последици като спадане на кръвното, киселини в стомаха и др.
Много ефикасен естествен диуретик са брезовите листа. Много жени, които искат да премахнат целулита по тялото си, прибягват именно до отвара от брезови листа.

отводняване на организма

Може с билки и природни продукти да направите отводняване на организма от излишните течности

Тя стимулира и кръвообращението, като по този начин съдейства за елиминацията на задържаната в клетките вода и мазнини, и отговаря точно на въпроса за отводняване на организма.
При по-малко отоци от задържани течности могат да се използват по-меки естествени диуретици като анасон, бъз, хвойна, магданоз, коприва, целина, листата от малина. Може да хапвате директно тези продукти или да си правите чайове и отвари за отводняване на организма.
Едни от най-добрите диуретици са пресните плодове и зеленчуци като диня, пъпеш, круша, череша, ябълки, мандарини, краставица. Тиквата също е мощен диуретик и отсвен това тя е много полезна за прочистването на целия организъм.
Естествените диуретици са много по-полезни от медикаментите, но пък за сметка на това са много по-полезни за отводняването на оргенизма, тъй като при тях няма опасност за нарушаване на минералния баланс на тялото.
За отводняване на организма помагат още корени от пирей, мечо грозде, черна боровинка, дръжки от череши, коса от царевица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *