Какво да правите срещу отекли крака

Ако често ви се случва да имате отекли крака, то определено имате някакъв здравословен проблем

Топлите сезони са хем приятни, хем и не. През тях най-често и особено при жените се получават неприятните отекли крака – състояние, съпроводено с тежест, дискомфорт, болка и мъчение. Лятото е сезонът и през който сме по-активни физически и често след продължително ходене също може да се получи състоянието отекли крака. Причини още за отока в краката може да бъде продължителното стоене в седнало положение или самата жега навън.

отекли крака

Ако често ви се случва да имате отекли крака, то определено имате някакъв здравословен проблем

Освен това отекли крака може да се дължат на разширени вени, болки в ставите и други по-страшни здравословни проблеми като болни бъбреци или сърдечно-съдови заболявания.
За да се справите с неприятния проблем на отекли крака, ви предлагаме няколко лесни и бързи начина, с които ще елиминирате проблема.
Повдигането на краката е ефикасен и много лесен за изпълнение начин. Убедете се сами, че подобряващ ефект има, ако си вдигнете краката във въздуха, или ако ги подпрете на стената, бюрото или на някой стол.
Друг начин за справяне с проблема отекли крака е т.нар. контрастна вана. За целта ви трябват два легена с вода, като в единият водата трябва да е гореща, а в другия – хладка. Започнете да потапяте краката си съответно в единия и после в другия леген и така редувайте, а ефектът ще бъде положителен.
Третият начин при отекли крака е най-приятен, особено ако имате кой да ви помогне. Масажът на краката кара цялото ви тяло да се отпусне и помага при отичането на краката. Ако някой друг ви масажира бавно и полека ходилата, то ефектът от това ще е гарантиран.
Обърнете внимание ако проблемът отекли крака стане много чест. Редовно отеклите крака са признак за някакъв проблем в организма. Може да имате сериозно заболяване на бъбреците, здравословен проблем с кръвоносните съдове или дори с ендокринната система. В такъв случай най-добре се обърнете към вашия лекуващ лекар, който ще ви даде направление за специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *