Болни сърце и бъбреци предизвикват отоци по краката

Проблеми с бъбреците и сърдечно-съдовата система може да доведе до отоци по краката и по цялото тяло

Хора, страдащи от бъбречни или сърдечно-съдови болести може да получават отоци по краката. Но има и още куп болести и състояния могат да предизвикат този проблем. Затова е нужно комплексно изследване, за д се изясни точно от къде идва проблемът.
Ако става въпрос за сърдечно-съдовата система и по-точно сърцето, което трябва да изпомпва кръвта, осигурявайки своевременно отичане на течност от тъканите. Когато е налице сърдечна недостатъчност, кръвта започва да се застоява и образува отоци по краката, а по-късно и по останалата част от тялото. Краката отичат първи, защото изпомпването на вода от там е особено трудно.

отоци по краката

Проблеми с бъбреците и сърдечно-съдовата система може да доведе до отоци по краката и по цялото тяло

Ако кръвното ви налягане играе, това също може да доведе до отоци по краката. При повишаването му притокът на кръв към тъканите се увеличава, а отокът остава предишният. Това е условие за задържане на течност в организма и образуване на отоци по краката, ръцете и по цялото тяло.
В този случай намаляването на солта в храната трябва бъде ограничена до минимум.
Може да се използват и пикочогонни билки, които да изведат излишните течности в тъканите и клетките.
Предменструалният синдром също може да доведе до отоци по краката и по тялото. В края на цикъла се появява склонността към задържане на течност в тъканите, което се обяснява с хормоналния дисбаланс. С подобни прояви на предменструалния синдром се сблъскват твърде много жени, особено в горещо време. Те могат да бъдат смекчени с ограничаване на солта и употребата на билков чай с пикочогонно действие.
Отоци по краката могат да се получат и от бъбречни проблеми, бременност и дори при хора дюстабанлии.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *