Отрова от син скорпион – срещу някои видове рак

Ето как действа чудодейната отрова от син скорпион срещу развитието на раковите клетки на мозъка

Екип от кубински учени е изпробвал и доказал ефективността от вид вещество – отрова от син скорпион, че действа възпиращо на развитието раковите клетки при рак на мозъка. Всъщност скорпионът не е син а кафяв или жълто-кафяв, а става син само, когато излъчва смъртоносна отрова срещу жертвата си. Хапещото животно обитава само в някои провинции на Куба.

През 1992-1993 г. кубинските учени са започнали да търсят собствени ресурси в борбата с рака, както това са правили в другите страни по света.

Отрова от син скорпион - срещу някои видове рак

Отрова от син скорпион – срещу някои видове рак

Така те открили действието на прочутата вече отрова от син скорпион срещу рака на мозъка и на белите дробове. Идеите на научен колектив от Великобритания са ги насочили към скорпиона, той се е ползвал от 200 години за лечебни цели на острова. През последните 20 години се разглежда от изследователските екипи по света възможността на различни отрови животински и растителни да лекуват рака и други тежки болести.

Кубинските учени са създали от рядката отрова от син скорпион екстракт наречен „Видатокс”, който в превод означава „живот” и „отрова” или отровата дава живот. Този препарат могат да го ползват само болни от рак и такива, които са преминали някакво лечение и са стабилизирани. Не е добре да се взема от здрави хора, макар че в Куба някои го вземат без да са болни за успокояване на болки и против възпаления.

Туморът в мозъка се развива много бързо и с това е опасен за болните от този вид рак. Отровата на синия скорпион спира развитието на раковите клетки при рак на мозъка до 45%. Това беше в началото, когато учените откриха противораковия му ефект. Скоро след това бе съобщено, че са успели да удвоят предела на въздействие на препарата до невероятните 98% като са добавили специални наночастици, които в комбинация с веществото в отровата на скорпиона хлоротоксин  достига тези големи резултати.

При изследванията се доказа, че веществото пептидхлортоксин, което се извлича от синия скорпион Leiurus  quinquestriatusр, се оказа, че добре взаимодейства с белтъчните рецептори ММР2, които се намират на повърхността на клетките на рака на мозъка. Установено е, че двете вещества се свързват здраво и тогава раковата клетка започва да ги придърпва в себе си и резултатът е, че токсинът от скорпиона въздейства негативно върху раковата клетка и така тя не може да се разпространява и да прониква в другите тъкани и клетки.

От чудодейната отрова от син скорпион кубинските учени са направили и ваксина срещу рак на белите дробове.

Още по интерсни теми за рака четете – ТУК.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Отрова от син скорпион – срещу някои видове рак

  1. ЗДРАВЕЙТЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ СЕ ПРИБРАХ ОТ КУБА, КУПИХ ЗА МОЙ ПОЗНАТ 4 БРОЙКИ ВИДАТОКС И ИМАМ ОЩЕ 5 НА ЦЕНА 120 ЛЕВА АКО НЯКОЙ МУ ТРЯБВАТ МОЖЕ ДА МИ ЗВЪННЕ НА 0988 837783 ГАРАНТИРАМ ЧЕ ВИДАТОКСА Е 100 % ОРИГИНАЛЕН ЗАКУПЕН ОТ КУБА .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *