Отслабване със суровоядство дава отлични резултати

Ако решите да преминете на суровоядство поне за една-две седмици, ще се простите с няколко килограма и ще излекувате куп болести

Вечно оспорваното и противоречиво суровоядство отново е на мода. Много диетолози смятат, че то може да излекува тялото ни от високо кръвно, висока кръвна захар, сърдечно-съдови проблеми и куп други болести. Наред с всичко със суровоядство се отслабва много, а това също не е за подценяване. Суровоядството всъщност е хранене със сурови продукти, т.e. непреминали термична обработка. Такива могат да бъдат зеленчуци, плодове, ядки, бобови култури и кълнове – с две думи всичко, което расте и е годно за консумация в същия вид, в който се среща в природата.

суровоядство

Ако решите да преминете на суровоядство поне за една-две седмици, ще се простите с няколко килограма и ще излекувате куп болести

Суровоядството не е от вчера и през вековете то е служило на много хора за изчистване на организма и за лечение на някои болести. Да избереш да се храниш с храни, които не са претърпели термична обработка е личен и всеки сам може да вземе решение дали да го прилага, или не.
Все пак ако искате да отслабнете и да вкарате своите показатели в норма, може да минете за седмица-две на суровоядство. Балансираната форма на този вид хранене е тази, при която се ядат разнообразни плодове, зеленчуци, семена, вкл. ядки, накиснати и покълнали семена, ферментирали храни, допълнени с умерено количество животински продукти – преди всичко суров жълтък.
Вече е доказано, че хората, практикуващи суровоядство не само не страдат от недостиг на хранителни вещества и ценни витамини и минерали, но живеят пълноценен живот без болести и оставят по-дълго време млади.
По време на суровоядство обаче не трябва да се използват подобрители и овкусители, като сол, мазнини и други, но могат да се ползват подправки и билки – разбира се само в сурово състояние.
При суровоядство се консумират сурови плодове, сурови зеленчуци, сурови ядки, плодове. Пият се много течности – предимно вода.
Може например да минете на суровоядство за два-три дни и после полека да се захраните, за да не навредите на организма си. За около 7 дни при този режим може да свалите до 7-8 килограма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *