Перфектна напитка за отслабване с канела

Може да си приготвите и вие много лесна и ефективна рецепта за отслабване с канела

Един прекрасен и полезен природен продукт – канелата – служи много успешно и за редуциране на теглото. Тя има способността да намалява високото кръвно и високата кръвна захар и се използва много успешно от болни с диабет тип 2, тъй като не позволява на кръвната захар, която е в излишък, да се складира под формата на мазнини в клетките. Ето защо с нея може да се приготви много полезна напитка за отслабване с канела. Най-добре е да си намерите и използвате цейлонската канела, която е по-здравословна от китайската, но ако не успеете, не е фатално.
По магазините и дрогериите канелата се продава както на пръчици, така и стрита на фин прах. Тя се използва най-вече в сладкарството, като се добавя към десерти, сладки питиета, конфитюри и сладка.

отслабване с канела

Може да си приготвите и вие много лесна и ефективна рецепта за отслабване с канела

Има изразен антиоксидантен ефект, а в минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите. Ароматът на канелата подобрява храносмилането.
Отдавна известна като подправка, в по-ново време канелата е обект и на изследвания като лекарство. Самостоятелно или в комбинация с други храни тя се използва за лечение на различни болестни състояния. Едно от приложенията й е в борбата с наднорменото тегло при диабетици. Смята се, че тази подправка съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулина, също така и проантоцианидин, който усилва чувствителността на клетките към инсулина. При затлъстели хора обвитите в тлъстини клетки са лениви към действието на антидиабетния хормон.
И като стана дума за намаляване на теглото, то напитка с канела за отслабване е един прекрасен, ароматен и приятен начин за намаляване на теглото. За целта е необходимо всяка сутрин на гладно и всяка вечер преди лягане да се изпива по чаша топла вода, в която са разтворени по една чаена лъжичка канела и една чаена лъжичка мед. След като водата кипне, с нея се залива канелата, след което се оставя да изстине и се добавя меда. За да има ефект рецептата с канела за отслабване трябва да се използва по-продължителен период от време и това да се превърне в навик.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Перфектна напитка за отслабване с канела

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *