Отървете се от дразнещите белези след операция

Преди да се подложите на терапия за отстраняването на белега първо се консултирайте с вашия лекар

След всяка операция свързана с използването на скалпел остават белези, които за някои хора са тяхната гордост, но за други белезите са като ужас който задължително трябва да се премахне.

Следоперативните белези могат да бъдат заличени

Как се получават белезите?
След като се наруши целостта на кожата, в организма протича естествен процес на зарастване, който завършва с образуване на белег. Според вида на травмата, дълбочината и начина на хирургичната намеса се образуват различни белези – от светли и едва забележими следи до загрозяващи тъмни или червени разраствания. В повечето случаи за около година белегът намалява и изсветлява. Но може и да нарасне, да потъмнее или да започне да сърби. За всяка промяна е разумно да информирате своя лекар.
Какво включва отстраняването на белезите?
Отстраняването на белезите включва прилагането на притискащи превръзки, инжектиране на специални вещества, дълготрайно редовно мазане с различни кремове.
На белезите в долната половина на корема някои хора изобщо не обръщат внимание, но за други са като трън в очите. Ако спадате към втората група, най – добре е белезите ви да бъдат премахнати от козметичен хирург.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *