Охлювите са здравословни, а кремът от охлюви подмладява

Охлювите се използват и в козметиката, и в медицината

Пред камерата на телевизия bTV Здравка Трайкова разказва за своя интересен и непопулярен у нас бизнес. Тя има ферма за охлюви, която се развива много добре, тъй като охлювът е широко търсен продукт и за фармацевтиката, и за козметиката.

Охлювът е вкусна и полезна храна

И докато едни събират охлюви, за да ги изядат, други се гнусят от тях, то трети плащат много, за да притежават пълзящите мекотели с черупка. Италианците търсят и изкупуват охлюви и то на доста високи цени.

Фермата на Здравка Трайкова е създадена преди няколко години на площ от 6 декара. Едва сега собственичката й започва да печели от отглеждането на охлюви. Тя е вложила от 50 000 до 60 000 хиляди лева първоначална инвестиция, за да стартира фермата й.

И тъй като през първите години човек трябва да избие вложените пари и да погаси кредитите, започва да печели по-късно. Италианците плащат по 4 евро за килограм охлюви.

Охлювите са търсени, тъй като са изключително здравословна храна. Те са богати на протеини и бедни на холестерол и мазнини. Слузта на охлюва се използва при стомашно-чревни заболявания и язви.

Охлювите имат способността да се регенерират благодарение на слузта си. Когато един охлюв счупи черупката си или се пореже, той бързо се възстановява, тъй като слузта му има заздравяващо и антисептично действие.

Слузта се използва й в козметиката за направа на кремове. Кремовете имат хидратиращо действие и стягат кожата. Вече се намират и на българския пазар. В някои козметични салони се предлага маска от хума и слуз от охлюви, която стяга кожата. После се нанася крем от охлюви.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Охлювите са здравословни, а кремът от охлюви подмладява

  1. ГРАДИНСКИЯ ОХЛЮВ Е ПОЗНАТ ОТ МНОГО ГОДИНИ. НАМИРА ПРИЛОЖЕНИЕ : В ГОТВАРСТВОТО,МЕДИЦИНАТА-ПРИ ЯЗВА,ГАСТРИТ.В КОЗМЕТИКАТА ЗА РЕГЕНЕРИРАНЕ НА КОЖАТА И НЕЙНОТО ПОДМЛАДЯВАНЕ 1

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *