Очите и проблемите, свързани с тях при бебето и детето

Очите на бебето и малкото дете са индикатор на здравословното му състояние

очи-дете-бебе

Очите и проблемите, свързани с тях при бебето и детето

Често повишението на температурата се придружава с възпаление на очите (зачервяване, увеличена конюнктивална секреция). Очите, които са загубили нормалния си блясък, показват, че нещо не е наред.

Новороденото бебе често е с подути клепачи и зачервени очи поради натиска по време на раждането. Тези изменения изчезват за няколко дни, но ако се появят отново, съобщете на лекаря. Жълтеникав секрет, който при засъхване образува корички, се наблюдава при конюнктивит (възпаление на лигавицата на окото). Лекарят ще ви даде очни капки. Всички бебета са кривогледи през първите седмици след раждането. Това отчасти се дължи на кожната гънка над вътрешния ъгъл на окото, която придава специфично изражение. Основната причина обаче е слабостта на очните мускули. Нужно е време, за да се нормализира тяхната функция. Ако вашето бебе е кривогледо и след 6-ия месец, трябва да го заведете при лекар. Ранното започване на лечението при кривогледство е от първостепенно значение за успеха му.

дете-бебе-очи

Очите на бебето и малкото дете са индикатор на здравословното му състояние

Много бебета плачат без сълзи в първите шест седмици след раждането. Това се дължи на незрялост на слъзните жлези.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Новородените могат да фокусират обекти, които се намират на разстояние 20 сантиметра от полезрението. Много скоро те започват да следят с поглед човешкото лице, което е наблизо. С израстването зрителното им поле бързо се разширява. Ако се безпокоите за зрението на вашето дете, посъветвайте се с лекаря.

Проверявайте зрението на бебето и детето си при офталмолога, през определените за това периоди!

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *