Билки полезни за паническо разстройство

Помогнете си с билки за справяне с проблема паническо разстройство

Страхът, стресът и притеснението водят до своите лоши последици. Когато те ни съпътстват в ежедневието, се стига до постоянно безпокойство, което може да повлияе на взаимоотношенията Ви с другите хора. Ако се безпокоите при всяка нова и трудно предвидима ситуация, то трябва да се замислете за вашето състояние и дали то не е стигнало до паническо разстройство, което е доста притеснително състояние на ума.

Билки полезни за паническо разстройство - лайка

Билки полезни за паническо разстройство – лайка

За лечение на паническо разстройство, лекарите използват алопатични лекарства, а повечето от тях имат различни странични действия, привикването към които никак не е добре за пациента. Една добра алтернатива на лекарствата са билките. Те са били използвани и в миналото, преди да бъдат пуснати в производство съвременните лекарства и от тях няма чак толкова опасни странични ефекти. Билките употребявани за тази цел са за отпускане на нервната система и за успокоение. Те са използвани още от миналото и болните са имали полза от тях.

Една от билките подходящи за паническо разстройство е Корен Кава. Тя действа бързо и в умерени количества помага на пациентите за тяхното успокоение и отпускане. Тя помага и за заспиване.

Други ефикасни билки са жълт кантарион и корени от валериана. Те също действат успокояващо. Недостатък и на трите билки е, че предизвикват отпадналост, което не е желателно за някои пациенти, докато за други е необходимо. Друг недостатък е, че билките действат бавно в сравнение с лекарствата и са по-слаби от тях.

Чай от жълт кантарион е добре да се пие 5-6 седмици, а ефектът настъпва още на втората седмица. Запарката от него се прави като се запарят за 15 минути 3 супени лъжици от жълт кантарион в 1 литър вода и се изпива за един ден.

“Фигурин

Полезни са също и билките пасифлора и лайка. Те помагат за преодоляване на безсънието, раздразнителността и безпокойството.

Красивата пасифлора е полезна за паническо разстройство

Красивата пасифлора е полезна за паническо разстройство

Може да ползвате и един комбиниран билков чай от маточина, риган, мента, мащерка, стръкове лечебна иглика, от всяка билка по 50 г. разбъркайте ги добре и сложете 2 супени лъжици от смета в половин литър вода, след което ги запарете за 10 минути. Чаят се изпива разделен на 3-4 порции през деня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *