Проф. Алън Броун за феномена паралелна реалност и смущенията в мозъка

Смущенията в мозъка и феномена паралелна реалност днес могат да се изследват много добре благодарение на напредналата технология в неврологията

Всеки един от нас живее в своята си реалност, която се изгражда от собствените ни идеи и разбирания.  В действителност обаче тя е почти една и съща за всички ни и ние живеем в една и съща реалност в материалния свят. Сред много хора се получава в определен момент от живота едни усещания в мозъка, че живеят втори живот след прераждане, че са били вече на определено място, на което стъпват за пръв път и че се намират едновременно в други светове в друга реалност.

Мнозина се опитват да открият отговора на въпроса има ли живот след смъртта, но отговорът е във вярата в Библията и в Исус

Мнозина се опитват да открият отговора на въпроса има ли живот след смъртта, но отговорът е във вярата в Библията и в Исус

Такова мимолетно интимно преживяване е наречено „Дежа Вю”, термин, който е съставен от Емил Боарак, (1821-1917), учен от Университета в Дижон, Франция, запален по парапсихологията. В превод терминът означава „Вече видяхме“. През 1990 г., социолози правят проучвания сред населението за тяхното мнение за допитването до полтъргайсти и контакти с мъртвите.

Едно ново изследване на паметта е отворило обещаващо прозорец на явлението, с предоставяне на двете възможни обяснения за усещането и нови начини за създаване и измерване.

Професорът по психология, д-р Алън Броун, към Южния Методистки Университет в Далас, САЩ, е направил преглед на историята по тези въпроси в книгата „Дежа Вю Опит: Съчинения в когнитивна психология“. В нея той пише, че има нещо реално в тези преживявания. По тази тема са писани и други книги за окултни преживявания и илюзии за живот след смъртта.

В проучванията, около две трети от възрастните съобщават, че са имали най-малко едно преживяване с паралелна реалност и странно усещане. Това се е случвало най-често при хора, които често са стимулирали въображението си. Тези, които пътуват много е по-вероятно да докладват за такива преживявания от домоседите например, както и хора с по-високо образование, може би, защото те са срещнали своята сладка странност в литературните творби на Пруст и Толстой – или е по-вероятно от гледане на филми с подобна тематика.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

По-често тези преживявания се срещат в напреднала възраст над 60 г. и при младежи под 25 г. Според учените усещането за паралелна реалност не е обезпокояващо, ако то е причинено от състояния на умора и стрес. Не е доказано все пак, дали феноменът не е следствие и от други смущения – когнитивни и индикатори за мозъчна патология. Изследванията сочат, че се получава смущения в мозъка в областта на двете слепоочия при този феномен.

От друга страна има много случаи по света за хора преживели контакт с полтъргайсти и духове на свои умрели близки. Всеки претендира това да е истина, но дали е така? Ето например случая с една българка, Таня от Варна, който е даден от нея като предупреждение за опасността от такива контакти. Може да го видите в клипа след статията.

Един от подобните случаи е и на друг човек с такива преживявания, който е попаднал директно в свърталище на контактьори и поклонници на същества и духове от други светове. Казва се Роджър Морно, а за неговите истории има написана книга ”Пътешествие в свръхестественото”, а в нета е качено интервю с него. Когато е бил млад, той попада в секта на сатанисти и разказва как са контактували с духовете и как с чужда помощ и застъпническа молитва се е освободил от тази сатанинска сбирщина.

От друга гледна точка ние живеем в една паралелна реалност различна от тази на нашите ”умни политици”, които навярно са си отгледали върху раменете подхождащият им зеленчук ”тиква”, защото ограбват народа и държавата и работят против нашите общи интереси. Сякаш ние не съществуваме за тях, понеже те са в друга паралелна реалност. Ако беше жив Бай Ганьо, щеше да ги нарече ”маскари” и какви ли не.

По сериозния въпрос за паралелна реалност има достатъчно доказателства за хора попаднали под това влияние и които доказват, че то съществува, но това е територия на зли духове, на пришълци от космоса, които за наше съжаление са враждебно настроени. Ние сме предупредени в Библията от Бог, че не трябва да ги издирваме и да се допитваме до тях, защото това е против нашия живот.

Зачестяването на такива свръхестествени прояви през последните няколко десетки години е белег, че живеем в последното време преди края на света, преди Второто пришествие. Важно е да го осъзнаем и да вземем правилно решение по отношение на вярата и за нашето спасение. Невидимият свят, за който се говори в Библията, е една паралелна реалност, макар че този термин не е използван.

Мнозина се опитват да открият отговора на въпроса има ли живот след смъртта, истината за това е във вярата в Библията и в Исус

Мнозина се опитват да открият отговора на въпроса има ли живот след смъртта, истината за това е във вярата в Библията и в Исус

Основното, което трябва да запомнят тези, които се интересуват от тези неща, че мъртвите не могат да общуват с живите, защото са мъртви и за тях всичко е свършено, само остава за тези, които са вярвали в Бога, да получат своята награда, но не веднага след смъртта, а в деня на Второто пришествие според Евангелието от Йоан глава 5 стихове 28 и 29, за това пише и на други места в Библията.

Учението за съществуване на духовете на умрелите в друго състояние и за безсмъртието на душата не са Библейски, а са измамни и имат корени в езичеството. От него са вкарани в християнството като сатанинска уловка и измама за хората. Друга подобна измама е с промяната на 10-те Божии заповеди от католиците. Вижте и клиповете!

 Цитати от Библията

Цитати от Библията

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Проф. Алън Броун за феномена паралелна реалност и смущенията в мозъка

  1. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come
    across a blog that’s equally educative and engaging, and
    let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that
    too few people are speaking intelligently about.
    Now i’m very happy I stumbled across this during my hunt for something relating to this.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *