Домашни средства за лечение на пародонтоза

За лечение на заболяванията на венците и главно на пародонтоза може да помогнат и домашни средства

Лечение на заболявания на венците с домашно приготвени средства за защита е възможно, и може да Ви помогне да се излекуват различни проблеми с венците, като гингивит, пародонтоза, както и няколко други проблеми, които трябва да бъдат взети на сериозно. Познаването на тези прости процедури ще Ви помогне да се поддържа доброто здраве на устната кухина. Това също така ще улесни информираността за здрави венци и зъби и как можете да използвате най-лесните методи у дома си.

Мажете венците с мед при прадонтоза

Мажете венците с мед при прадонтоза

Ако не се лекуват възпалените венци, може да предизвикат сериозни здравословни проблеми. Има неща, за които можете да опитате сами да лекувате заболявания на венците, но ако симптомите ескалират и изпитвате постоянно кървене на венците, посетете вашия стоматолог незабавно. В същото време, разгледайте тези идеи за подобряване на здравето на вашите венци.

Направете разтвор на морска сол. Разтваря се малко количество от нея в чаша топла вода. Поемете глътка от разтвора в устата си и го дръжте там в продължение на 30 секунди и го изплюйте. Повторете няколко пъти. Солената вода ще намали подутините на венците и излекува инфекция от всякакви абсцеси.

Разтрийте малко мед по венците. Медът има естествени антибактериални и антисептични свойства, така че можете да го ползвате за лечение на заразените венци. След като си миете зъбите, втрийте малко количество мед в мястата с проблеми на венците.

Трябва да бъдете внимателни с меда като се има пред вид високото съдържание на захар, направете всичко възможно да го поставите на венците само, а не върху вашите зъби.

“Фигурин

Пийте сок от червени боровинки. Той може да попречи на бактериите да се залепят на вашите зъби, така че се опитайте питейна до 100 – 110 г неподсладен сок дневно.

Направете си паста с лимони. Направете паста от сока на един лимон и малко сол. Смесете добре и нанесете на зъбите си. Нека да седи в продължение на няколко минути и направете гаргара с топла вода, за да ги изплакнете.

Направете си паста за зъби с лимонов сок при парадонтоза

Направете си паста за зъби с лимонов сок при парадонтоза

Лимоните предлагат печелившо решение за лечение на пародонтоза и други заболявания на венците. Първо, те имат противовъзпалителни свойства, което ги прави полезни при лечение на инфектирани венци. Не само това, но лимоните съдържат витамин С, който може да помогне на венците да се преборят с инфекцията. Много е от полза и да пиете лимонов сок за справяне с опасната парадонтоза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *