Домашна паста за зъби с масло от чаено дърво

С популярното масло от чаено дърво може да се приготви домашна паста за зъби, приложимо е и за някои кожни заболявания

Много години преди постиженията на съвременната медицина, хората са прилагали етерични масла за медицински цели. Маслото от вечнозелен храст, чаено дърво, е особено почитано от древните народи и особено от австралийските аборигени. С популярното масло от чаено дърво може да се приготви домашна паста за зъби, приложимо е и за някои кожни заболявания.

Домашна паста за зъби с масло от чаено дърво

Домашна паста за зъби с масло от чаено дърво

В действителност, има доказателства, че аборигените са използвали маслата от тяхната местна Melaleuca alternifolia дърво в продължение на векове за лечение на широк спектър от състояния, вариращи от проста кашлица до сериозни кожни заболявания.

Днес невероятното масло от чаено дърво е много ценено и се радва на висока популярност и търсене, сравними с тази на содата за хляб или кокосовото масло.

В качеството си на мощен антибактериален агент, маслото от чаено дърво е в състояние да убие почти всичко вредно, което пребивава в устата ни. С добавянето на няколко капки масло от чаено дърво и смесено със сода за хляб и пречистена вода например, се получава отлична домашна паста за зъби.

Масло от чаено дърво

Масло от чаено дърво

Можете да направите един прост, но мощен заместител на водата за уста чрез смесване на няколко капки масло от чаено дърво, за жабурене в устата в продължение на няколко минути след измиване на зъбите. Някои хора обичат да добавят ментово масло към сместа, за да се подобри вкуса му.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Ако сутрин правете рутинно жабурене с нерафинирано слънчогледово олио в устата то може да добавите и малко от маслото от чаено дърво, за да усили допълнително антибактериалния ефект.

Маслото намира приложение и за кожни заболявания, но е добре да се провери дали няма друга по-дълбока причина за кожното заболяване. Възможна причина за това може да бъде непоносимост към глутена или друга съставка на храните. Маслото от чаено дърво просто се намазва с тампон памук върху болното място и се оставя за няколко часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *