Ефикасни начини срещу неприятните петна по кожата

Кафявите петна по кожата на лицето и тялото могат да бъдат отстранени

Временни нарушения в пигментацията на кожата са най-честата причина за появата на тъмни петна по лицето и тялото. Причини за нарушения в пигментацията са силата на слънчевото облъчване, смяната на сезоните, нарушение на обмяната на веществата или на недостиг на минерали и витамини.

За красива кожа без петна ето няколко полезни съвета

В други случаи, пигментациите са външен израз, симптом на заболяване на вътрешните органи, което изисква специфично лечение.
За много жени тъмните петна по лицето и тялото са душевно страдание. Можете да се избавите от неприятните петна много лесно. Ето три ефикасни и изпитани начина за това.

Първи начин: смесете три лъжици прясно мляко с една лъжица винен спирт. Разбъркайте добре и втривайте течността в кожата на лицето за през нощта. Това се прави няколко дни.

Втори начин: една лъжица перхидрол и две капки нишадъров спирт се разбъркват добре. Сетне бързо и равномерно се намазва кожата на лицето. Щом усетите пощипване, измийте се с вода.

Трети начин: пресен зехтин или добре пречистено слънчогледово олио се втрива в кожата на лицето преди лягане.

Съществува т.нар. синдром на Peutz-Jeghers, при който се появяват множество тъмни петна по лицето и тялото – жълто-кафяви до черни, разположени предимно около устата и носа. Впоследствие подобни петна се появяват по кожата и на други места по тялото. Понякога петната леко изпъкват над повърхността на кожата и не изчезват при натиск.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *