Преди празниците прочистете организма с билкова рецепта на Петър Димков

Смес от 12 билки прочистват кръвта и зарежда тялото с нови сили

Всички са чували за прочутия български лечител Петър Димков. Той е вярвал, че трябва да се лекува не само тялото, но и душата на човека и че няма нелечима болест. Бил е привърженик на идеите на Петър Дънов и е лекувал всичките си пациенти безплатно.

Билкова рецепта на Петър Димков за пречистване на кръвта

В тритомното издание на Петър Димков „Българска народна медицина“ са включени рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот – хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики.
Рецептата, която е много актуална преди и след обилните празнични трапези, е именно от тази книга на големия народен лечител Петър Димков.
В целебната смес влизат 12 билки за прочистване на кръвта. Това са агримония (камшик), борови връхчета, гръцка коприва, цвят от жълт кантарион, жълт равнец, теснолистен живовляк листа от горска ягода, листа от малина, миризлива лазаркиня, орехови листа, листа и плод от касис, червена хвойна (зърна). От изброените билки се слагат по 30 г.
Размесват се добре. Вземат се по 2 супени лъжици от сместа, слагат се в 500 г кипяща вода и се оставят да врат 5 минути. След като изстине, отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша (75 г) 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер преди ядене.
Тази рецепта според лечителя Петър Димков довежда до “обновяване” на кръвта, до подмладяване. Препоръчва се да се изпълнява напролет и наесен по 10 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *