Пет упражнения за двойна брадичка

Отървете се от двойната брадичка без скъпи процедури

Двойната брадичка е един от многото нежелани ефекти, които се постигат от напълняване. Тя се появява, когато в областта на шията се отлагат излишни мазнини и се образува нещо като склад.

Двойната брадичка може да бъде успешно премахната

Най-лесния начин да се отървем от двойната брадичка е да стопим излишните килограми и да поддържаме нормално тегло. Другия начин да се отървем от нея са специализираните упражнения. Те са достатъчно леки и прости, но трябва да се правят всеки ден и заедно със здравословно и балансирано хранене освен, че ще загубите подутината на шията си, ще подобрите тонуса на цялото тяло. Ефекта е по-добър от лифтинг.

Мускулът, който трябва да се тренира, за да се отървем от двойната брадичка е платизмата. Това е плосък мускул, който извършва движението на челюстта надолу и ъгъла на устните.

1. Не с дланта, а с горната част на ръката извършвайте леки пляскания по двойната брадичка и под нея. Започнете с бавни пляскания и лека полека увеличете темпото. Правете това упражнение 3 пъти дневно по 3 минути.

2. Легнете на една страна и бавно отпускайте глава към възглавницата и обратно , докато почувствате разтягане. След това се обърнете и на другата страна и направете същото. Правете по 4 пъти на страна по 20 повторения

3. Легнете на земята по гръб, с ръце до тялото повдигнете главата нагоре и задръжте за 3 секунди. Не отпускайте главата до пода, а задръжте на около 2 сантиметра над него. Направете 15 пъти и се изправете.

4. Седнете на стол и правете кръговидни движения с главата. Правете ги бавно, за да не ви се завърти свят. Направете 15 в едната посока и 15 в другата.

5. Сложете ръка на челото си и леко натискайте назад като оказвате съпротивление с глава.
Редовно изпълнявайте тези упражнения и към тях прибавете балансирано хранене и скоро ще се отървете от двойната брадичка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *