Вижте ползите за здравето от пикногенол

Естествената добавка пикногенол е много мощен антиоксидант и се бори много успешно със свободните радикали

Растителният продукт пикногенол е естествен и е направен от кората на европейски крайбрежен бор пиния (Pinus Marítima). Това е най-мощният антиоксидант днес и действа като защитник срещу токсините в околната среда, пишат за него много сайтове. Той вирее по европейското крайбрежие на Средиземно море.

За неговото откриване като самостоятелна субстанция е писано през 16 век. За първи път е описано действието му, когато моряци от екипажа на капитан Жак Картие страдали от скорбут и той можел да доведе до смъртта им, но били излекувани по съвета на един лечител, който им казал да пият отвара от кората на пиния.

Ползите за здравето от пикногенол – бор пиния

Ползите за здравето от пикногенол – бор пиния

Борът пиния естествено се намира по крайбрежието на Югозападна Франция. Той е богат на хранителни вещества. Неговият екстракт изобилства с много полезни вещества, сред които биофлавоноиди наброяващи повече от 4000 с ясно изразени антиоксидантни свойства. Химичният му състав е известен на науката – състои се от проантоцианиди 85%, органични киселини около 10% (кофеинова, феролинова, галова) и 5% вода.

Ползата за здравето от екстракта от пиния – пикногенол, се състои в неговите антиоксидантни свойства. Той е 50 пъти по-ефективен от витамин Е и а от витамин С е 20 пъти по-мощен. Това е много специално и важно за здравето на човека. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, пречистват телата ни от токсини, забавят процесите на стареене, помагат на другите процеси в тялото. Добавката пикногенол се абсорбира бързо и се разпространява по цялото тяло в рамките на двадесет минути, сочат изследвания, защото има отлична разтворимост във вода. Той активира витамин С и помага за неговото усвояване.

Хранителната добавка пикногенол е 5 пъти по-ефективна от аспирина, който се използва против наслоявания в кръвоносните съдове и против съсирване на кръвта. При това от пикногенол няма опасност от разреждане на кръвта и от кървене.

Изследванията са доказали, че екстрактът от бор пиния – пикногенол, са полезни за подобряване на качеството на мъжката семенна течност при ниска фертилност. Полезен е за предотвратяване на болести на кръвоносните съдове, свързани с разширени вени, периферни кръвоизливи, намалява подуването на долните крайници, укрепва капилярите, артериите, вените и стените на кръвоносните съдове, диабетна ретинопатия, високо кръвно налягане, множествена склероза и редица други.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *