Смъкнете високата пикочна киселина с билки и природни продукти

Високите нива на пикочна киселина, която води до подагра, може да бъде контролирана и с билки

Освен с медикаменти, високите нива на пикочна киселина, която предизвиква подагра, може да бъде контролирана и с билки и продукти от природата.

Освен това опасните стойности на пикочна киселина много успешно се намалява и с подходящ хранителен режим.

Проблемът е, че пикочната киселина се натрупва дълго време без никаква симптоматика, докато изведнъж не се появят острите болки и не се диагностицира подагра.

пикочна киселина

Високите нива на пикочна киселина, която води до подагра, може да бъде контролирана и с билки

Едно много полезно вещество, което снижава високите нива на пикочна киселина е бромелаинът, който се съдържа в ананаса. Специалистите препоръчват продължително време да се приема комбинацията от екстракт от череша, коприва и витамин В срещу висока пикочна киселина.

Трябва обаче да бъдете постоянни и да не пропускате ден без да вземете билките и природните продукти. Те намаляват пристъпите на подагра и облекчават симптомите.

Проучвания показват, че при продължителен прием на тези природни продукти и билки нивата на пикочната киселина намаляват значително. Факт е, че черешите са много богати на флавоноиди и те доказано премахват излишното количество пикочна киселина. Може да бъдат комбинирани и с екстракт от боровинки, които също работят за облекчаване на симптомите.

Приемът на Витамин С помага за по-лесното освобождаване на пикочната киселина с урината и подпомага работата на бъбреците. Затова е добре да хапвате повече продукти, които съдържат този витамин – лимони, чушки, много пресни плодове и зеленчуци.

Корени от коприва също може да се прилага както под формата на отвари и чайове, така и външно чрез компреси за намаляване на опасната пикочна киселина. Лененото семе също е много ефикасно при висока пикочна киселина и подаграта.

Други полезни природни продукти и билки, които намаляват нивата на пикочна киселина в организма, са целината и авокадото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Смъкнете високата пикочна киселина с билки и природни продукти

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *