С вълшебния плод Нони срещу депресия, рак, диабет, наднормено тегло

Според мнението на американските лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема

Има наистина вълшебни растения на нашата планета Земя, които могат да ни помогнат при десетки болести и неблагоприятни здравословни състояния. Сред тях е и плодът на растението Нони.

нони

Според мнението на американските лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема

Списъкът със заболяванията, при които помага е много дълъг, но сред основните са алергия, артрит, астма, болки, наднормено тегло, депресия, диабет тип І и ІІ, при недостиг на енергия, при менструални проблеми, ментална будност, изграждане на мускули, инсулт, множествена склероза, за общо тонизиране, при храносмилателни проблеми, при проблеми с бъбреците, със сърцето, отказване при тютюнопушене, при рак, проблеми със съня, либидото, при СПИН, стрес, високо кръвно налягане и много други.

Веществата, съдържащи се в Нони, въздейства върху работата на конусовидната жлеза и повишава произвеждането на хормоните серотонин и мелатонин. По този начин спомага за регулиране промяната в настроението, цикъла на заспиване и събуждане и има антидепресивен ефект. Намалява стреса, предпазва от високо кръвно налягане, сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт. Активните вещества в растението го правят отлично обезболяващо средство. Подпомага намаляването на риска от дегенерирането на клетките, засилва имунната система.

нони

Според мнението на американските лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема

Нони е храст или малко дърво, който расте в южните части на държавите от Тихия океан. Открива се на вулканични терени или сформирани от лава брегове. Казват, че наличието на тази изключителна и безподобна минерализация се дължала на факта,че расте върху вулканична почва. Родината му е Полинезия, Таити, Хавайските острови, Карибските острови, остров Фиджи. Наричат го „кралица на плодовете“, заради изключителните му възможностите за защита на имунната система.

“Фигурин

Екстрактът от плодът на Нони е богат на витамини, минерални вещества като натрий, калий, желязо манган и магнезий и цели 18 аминокиселини и ензими. Счита се за свещено растение поради многостранното му действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия. Малките плодове на Нони, които са с големина на картоф, крият в себе си такива вещества, каквито не се намират в никой друг плод или зеленчук на земята.

Според мнението на учените и след 40-годишни изследвания не са успели да разкрият всички тайни на плодовете на растението. Най-вероятно все още не са известни многобройни негови благоприятни действия. Според мнението на американските лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема.

У на Нони може да намерите под формата както на сок, така и на капсули. Сокът е един от най-силните антиоксиданти, познати на човека. Ефективно подпомага състоянието и дейността на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи. Има мощен болкоуспокояващ ефект. Подобрява клетъчната обмяна и регенерацията. Нормализира кръвното налягане. Мощен имуномодулатор и силен антиоксидант.

И сокът и капсулите се препоръчват при вирусни и бактериални инфекции, диабет, регулиране на кръвното налягане, хепатит, тумори, кисти, безплодие, менструални болки, запушени маточни тръби, артрит и ставни болки, остеопороза и фрактура на костите, астма, синузит, кашлица, катар, бронхит, мигрена и главоболие, депресия, болести на простатата, изгаряния, при проблеми на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур, дебелото черво.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *