Нови факти за чудодейната подправка срещу рак куркума

В кухнята на Източна Индия от 2000 години се употребява една чудодейна подправка срещу рак куркума

През последните години се доказа от научни изследвания, че чудодейната подправка срещу рак куркума е много ефективна.

За ползите за здравето от нея се пише отдавна, но има една малка подробност, която я прави още по-ефективна и за която не сме знаели. Куркумата е антиоксидант и силно противовъзпалително средство, полезно срещу много болести.

Тя влиза в състава на подправката къри, а на веществото куркумин дължи полезните си за здравето свойства, което е много активно срещу рак.

Нови факти за чудодейната подправка срещу рак куркума

Нови факти за чудодейната подправка срещу рак куркума

Подправката куркума представлява жълт прах и се употребява от 2000 години в кухните на народите от Китай, Индия, Близкия Изток. Специално в Източна Индия тя се употребява много и там процентът на раковите заболявания е твърде нисък.

Индийците от Източна Индия се разболяват по-малко от следните видове рак: с 20% от рак на млечната жлеза в сравнение с жителите на Северна Америка на същата възраст, с 1/8 от рак на белодробен рак, 1/9 от рак на дебелото черво и 2% от рак на простатата.

И като се има предвид факта, че индийците са вероятно изложени на още повече канцерогени в тяхната среда, отколкото са жителите на Запада и това е още по-зашеметяващо. Какво би могло да предизвика такава разлика в честотата на заболеваемостта от рак?

Ето една подробност, която не знаем за употребата на куркумата в кухнята. Д-р Андерсън пише в своя блог – carolynandersonmd.com/blog, че храните най-добре увеличават своите здравни ефекти като се комбинират помежду си.

“Фигурин

Куркумата не може да се усвои добре през червата, когато се приема сама или на таблетки. За да се усвои добре в червата е най-добре тя да се комбинира с черен пипер или джинджифил, като най-добър вариант тя предлага комбинация с черен пипер, а за това той трябва да е разтворен в зехтин. По този начин куркумата се усвоява на 2000%, твърди д-р Андерсън.

И така най-добрата комбинация предложена с тези съставки е една четвърт чаена лъжичка куркума, голяма щипка черен пипер и половин чаена лъжичка зехтин.

Тази смес може да се слага в сосове за салати или ястия каквито си изберете, но да не се подлага на топлинна обработка, а да се слага в края на готвенето или в изстиналите вече супи и ястия. Ако се приема отделно от храната да се разрежда с малко вода. Може да се употребява много често и препоръката е колкото повече толкова по-добре.

Куркумата не убива директно рака, а само инхибира развитието на раковите клетки и кръвоносните съдове, които ги снабдяват с хранителни вещества на някои видове рак и намалява метастазите им. Все пак тя дава надежда за тежко болните и повече за превенция срещу рака. Вижте клиповете!

Цитати

Цитати

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *