При подут глезен опитайте лечение от природата

Подут глезен може да е в следствие на травма, но може и да се дължи на задържане на течности

Има хора, които събират течности в тялото си и един от признаците за това е подут глезен. Той се подува в резултат на това, че събраните течности не са напуснали клетките и от това се получават отоци. Може да става въпрос и за травма и тогава се налага да си направите компрес. Но ако подут глезен е вследствие на задържане на течности, то тогава е добре да приложите лечение с продукти от природата.
Подут глезен може да се получи от дълго седене по време на пътуване или пък стоене прав, от горещините, от инфекция на бъбреците или вследствие на предменструален синдром.

подут глезен

Подут глезен може да е в следствие на травма, но може и да се дължи на задържане на течности

Разширените вени, сърдечната недостатъчност, тромбозата, бременността и противозачатъчните лекарства също водят до подут глезен. Заболяването е характерно и при хора с недостиг ни белтъчини и витамин В. Силно подут глезен е признак за високо кръвно налягане или за предекламптично състояние.
Билки, които помагат при подут глезен са много, но най-известното растение е магданозът. Той е естествен диуретик, който помага на организма да изхвърли излишната вода. Обилно поръсвайте храната си с него и 3 пъти дневно пийте настойка, приготвена като две чаени лъжички листа от магданоз се заливат с чаша вряща вода и се запарват 10 минути. Ако сте бременна обаче не пийте тази отвара.
Хидротерапията също помага при подут глезен. Пригответе два съда с вода – единият с гореща, а другият – със студена вода. Потапяйте краката последователно първо в горещата, после в студената вода, като завършите със студената. Това ще помогне на кръвообращението и отоците ще спаднат.
Масажирането на ходилата, глезените, прасците и бедрата ще разкара събраната в глезените течност и ще помогне при подут глезен. Легнете по корем, докато ви масажират задната част на краката, от глезените нагоре към коленете с бавни, силни, кръгообразни движения нагоре по прасеца, като се избегне областта около коленете и се продължи нагоре с енергични, кръгообразни движения и размачкване на бедрените мускули.
При подут глезен е необходимо да вдигате краката нависоко при първа възможност и да носите по-еластични чорапи. Намалете и употребата на сол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *