Полезен ли е пъпешът и за какво

Полезен ли е пъпешът, защо и с какво пленява вкуса ни и ни лекува, научете тук и сега

Ако направят анкета кои са най-летните и любими плодове, със сигурност повечето отговори ще бъдат пъпеш. Другият отговор е динята. И двата летни плода са прекрасни и ни разхлаждат в жегата. Но много хора се питат полезен ли е пъпешът и с какво за човешкия организъм.
Въпреки че е сладък и засища желанието ни за сладко, пъпешът е много ниско калоричен, тъй като близо 70% от него е вода. Заради това той помага много за изчистването на бъбреците, червата, черния дроб и жлъчката от токсини и отрови.

полезен ли е пъпешът

Полезен ли е пъпешът, защо и с какво пленява вкуса ни и ни лекува, научете тук и сега

И ако все още сте неудовлетворени от отговорите на въпроса полезен ли е пъпешът, трябва да знаете, че той е комбинация от полезни витамини и минерали – витамините В и С, калий, магнезий, желязо, калций, селен и др. които действат много добре на сърдечно-съдовата система и жлезите с вътрешна секреция.
Съдържанието на калий и магнезий в пъпеша е значително по-високо от това в краставицата, крушата или зелето. Тези два елемента помагат за понижаването на кръвното налягане и нивото на лошия холестерол.
И сега идва основният отговор на въпроса полезен ли е пъпешът. Той съдържа един много рядък елемент – германий, който държи клетките млади.
Освен това ароматният плод съдържа алкални вещества, които разтварят камъните в бъбреците.
Затова повече не си задавайте въпросът полезен ли е пъпешът, а докато все още го има по пазарите – купете си и го консумирайте за здраве, младост и красота.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *