Вижте каква е ползата от шуслеровите соли! (ВИДЕО)

Вижте ползата за здравето от шуслеровите соли, как те ни помагат

В летните жеги е необходима добра терморегулация за организма. За да се справи с проблема с прегряването, и за да може да работи нормално, той се поти. Обикновено на потенето се гледа като на нежелана реакция на тялото. 

шуслеровите соли

Как ни помагат шуслеровите соли

Чрез него ние се изчистваме от вредни вещества, затова този процес е необходим за здравето. Трябва да знаем също, че чрез него губим важни соли и минерали и трябва да ги набавяме чрез храната и водата.

Нашите потни жлези са около 3 милиона на брой. Гъстотата им е различна като на места е по-голяма, например в областта на стъпалата, дланите и челото (около 400 на кв. см.).  Киселият им състав с рН4,5 притежава имуноглобулини, които унищожават  инфекциозните причинители, участва в отделянето на течности и топлина и потиска бактериалния растеж. При обилно потене, особено през лятото е добре да се използват т.нар. шуслерови соли, които имат минерален състав, който може да нормализира и компенсира минералния състав на клетките.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Терапията за лечение с тези соли е разработена през 1873 г. от немския доктор Вилхелм Шуслер. Той изследвал човешки тъкани с намерението да създаде начин на лечение, който да е лесен и удобен. Открил, че органите и тъканите са изградени от една или няколко соли, отговорни за нормалното им функциониране. Използвайки познанията си по хомеопатия, той създал минерални соли – достатъчно разредени, за да бъдат с плътността, с която се намират в клетката. Така те проникват в клетките блокирани от емоционалния или физически стрес и отключват техните механизми за правилно функциониране. Доктора е създал 12 различни соли предназначени за различни здравословни проблеми. Специалистите изтъкват, че неговата терапия помага на тялото да усвоява по-добре минералните вещества от храната.

Ето и какво представляват шуслеровите соли:

 1. Калциум флуоратум. Подобрява здравината на костите и зъбите, предотвратява появата на  бръчки, стрии, целулит и т.н.
 2. Калциум фосфорикум. Помага изграждането на зъби, и е необходима при остеопороза и счупвания.
 3. Ферум фосфорикум. Полезен е при лечение на силно възпаление, рани, порязвания, ожулвания, настинки, грип, начален етап на слънчеви изгаряния,  оказва добро въздействие в първите стадии на всички инфекции.
 4. Калиум хлоратум. При възпаления на лигавиците, които участват при заболявания като: цистит, гастрит, колит, бронхит, хрема. Помага много при втората фаза на възпалението.
 5. Калиум фосфорикум. Употребява се при различни видове умора, при психическо, емоционално и умствено изтощение. Подходяща е за нервната система и доброто състояние на ума.
 6. Калиум сулфурикум. Подходяща е при хронични възпаления, особено кожните, на лигавиците и при бавно зарастващи рани.
 7. Магнезиум фосфорикум. Необходима е при спазми и чести схващания на мускулите, при спазми на стомашно-чревния тракт и при болки като менструалните.
 8. Натриум хлоратум. При стомашно-чревни проблеми като обезводняване и повръщане, балансира телесните течности и предпазва от илишно задържане на вода.
 9. Натриум фосфорикум. Ускорява метаболизма, подобрява функциите на отделителната система, извежда излишните течности от клетката, регулира киселинно-алкалния баланс и е подходяща при киселини.
 10. Натриум сулфурикум. Слабо диуретично действие и изхвърляне на излишните течности. Извършва цялостна детоксикация и се грижи за черния дроб.
 11. Силицея. Употребява се при  проблеми с косата, косопад, нарушена еластичност на епидермиса, здравината и хидратацията на кожата, образуване на стрии и забавя стареенето на кожата.
 12. Калциум сулфурикум. Употребява се при абсцеси, акне, обриви, гнойни пъпки и процеси. Помага растежа на клетките и има силно противовъзпалително действие.

Употреба: при тежки случаи по хапче на 15 минути до подобрение или 10 таблетки се разтварят в гореща вода. Когато сме ужилени сол N:8 се прави на каша направена от 10 таблетки с малко вода и се нанася на ужиленото място.

Ако ни предстои пътуване на море и искаме да вземем нещо необходимо в аптечката, подходящи са соли N:3, N:8 и N:7.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вижте каква е ползата от шуслеровите соли! (ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *