Здравните ползи от невероятния зелен чай

Прочетете за невероятни ползи за здравето от известния със свойството си да стопява мазнините зелен чай

Китайците казват, че е по-добре да се прекара три дни без храна след това един ден без чай. Тази стара поговорка от преди 5000 години ще изглежда разумно да се прилага, когато сте по-добре осведомени за положителните ефекти и ползи от известния със свойството си да стопява мазнините зелен чай.

Той може да се сервира с или без лимон, можете да го смесвате с други ароматни растения, за да се смекчи горчивия си вкус.

Невероятните ползи от популярния зелен чай

Невероятните ползи от популярния зелен чай

Този чай притежава страхотни противоракови ефекти, спира развитието на атеросклерозата, предотвратява някои сърдечно-съдови заболявания, като подобрява обмяната на веществата и помага за изгарянето на мазнините. Зеленият чай съдържа флуориди, които спират развитието на кариеса. Също така е богат на антиоксиданти и много често се използва при лечение на инфекции, настинки и други вирусни заболявания.

Тази прекрасна билка е в състояние да спре растежа на клетки от карцином и е доказано, че редовната консумация на този чай предотвратява появата на рак на яйчниците, на дебелото черво и хранопровода. Много е полезна при лечение на рак на пикочния мехур, на простатата, на белия дроб и рак на кожата .

Японците също са големи любители на полезния зелен чай и статистически е доказано, че имат най-нисък процент на ракови страдащи хора. Подобни резултати са показани също и за други източни народи от азиатските страни, които имат традиционен навик да пият тази освежаваща напитка.

Той се използва за лечение на различни вирусни инфекции: херпес, брадавици и т.н. Много инфекции на устната кухина, които имат зачервяване на заразения район се повлияват добре и могат да бъдат лекувани чрез консумация на този чай. Има и един интересен факт, че зеленият чай може да повиши кръвното ви налягане! Това трябва да се има пред вид, когато го пиете!

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Основните ползи от китайския зелен чай са увеличаване на бодростта и познавателните способности. Повечето енергийни напитки са всъщност комбинация от кофеин и захар, които са стимулиращи вещества и „гориво“, ролята, на които е да повиши познавателната способност.

Антиоксидантите, които се съдържат в тази здравословна растителна напитка зелен чай са десет пъти по-ефективни от витамините C и E. Както може би знаете те се борят със свободните радикали и по този начин се предотвратява появата на рак. Имайте пред вид също, че той съдържа известно количество кофеин, което не е за пренебрегване, понеже е вреден за нервите.

Полифенол е активно и полезно вещество, съдържащо се в зеления чай и в други растения. Трябва да се консумират 300-400 мг полифеноли дневно за здравето. Една чаша чай съдържа около 80 мг на полифеноли.

Има и някои предупреждения за консумацията на тази здравословна напитка.

Обикновено зеленият чай намалява съдържанието на желязо в кръвта, така че не се препоръчва да се пие чай по време на анемия.

В случай на повишена консумация на напитките с кола, гуарана, кафе и други изкуствени енергийни напитки, сега вече е забранено или не се препоръчва да се консумира зелен чай, поради възможна опасност за здравето. Възможно е да се предизвика над стимулиране на организма, което може да доведе до повишен пулс, повишено кръвно налягане, повишено отделяне на течности, безсъние, загуба на апетит и т.н.

Също така популярният зелен чай е противопоказан да се пие от хора, които имат алергия към кофеина, страдат от безсъние, епилепсия и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *