Помогнете си с билки при полипи в носа

Природни средства и билки помагат за лечението на полипи в носа

При гнойно възпаление на носните кухини, така наречените синуити се получават полипи в носа. Освен тях, причина за полипите може да бъдат и всички хронични дразнения на лигавицата на носа. При тях носът е запушен и е затруднено дишането, отделят се повече секрети, често премесени с кръв от полипите. Обикновено лечението се състои в оперативното им отстраняване като се търсят причините и се вземат мерки за отстраняването им.

Природни средства, билки и мед помагат за лечението на полипи в носа

Природни средства, билки и мед помагат за лечението на полипи в носа

Народната медицина предлага различни рецепти с билки и мед за справяне с проблема. Винаги трябва да сте внимателни с билките, защото за някои хора могат да имат алергия към някои от тях и ползването им да причини алергични реакции.

Един от най-лесните начини за лечение на полипи в носа е да се обтрива носа отвътре с мед, чрез напоен тампон с него. Тази процедура се прави 3 пъти през деня, редовно в продължение на един месец.

Направете си запарка от билката хвощ като сложете 2 супени лъжици от нея в 300 мл вряла вода. Изчакайте да престои половин час и я прецедете. От запарката се слагат по 10 капки в носа на ден. Препоръчително е да се прилага тази процедура 3 седмици.

Направете си билкова смес с билките цариче, агримония, невен, водна леща, листа широколистен живовляк и слез, като сложете по 50 г от всяка една от тях. Направете запарка с 2 супени лъжици от сместа в половин литър вряла вода и ги варете още 10 минути. Остава да изчакате да изстине и да ги прецедите. От тази отвара се пие трикратно през деня преди ядене по 30-50 г. Препоръчва се вегетарианска диета или с малко прясно месо риба, агнешко или телешко за тези, които не могат без месо.

Природни средства, билки и мед помагат за лечението на полипи в носа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *