Ползвайте полски хвощ при пясък в бъбреците и пикочния мехур

Полезният полски хвощ е мощна диуретична билка, която пречиства бъбреците и ги предпазва от възпаления

Ако имате болни бъбреци, които се възпаляват често, образувате камъчета и пясък в тези важни органи, трябва да прибегнете до народната медицина. Там ще ви препоръчат една мощна диуретична билка – полски хвощ. В народната медицина тя се използва за възпалителни процеси в бъбреците и пикочния мехур и образуването на камъчета и пясък.

полски хвощ

Полезният полски хвощ е мощна диуретична билка, която пречиства бъбреците и ги предпазва от възпаления

Освен това полски хвощ помага много при кървения, повръщане на кръв, при рани, причиняващи гангрена, дори при ракоподобни язви, та даже и при гниене на костта той върши страшно добра работа. Билката промива, разтваря и същевременно изгаря увреденото. Често пъти влажната, топла билка се увива в мокри кърпи и се налага върху болното място.
И по света билката полски хвощ е много ценена. Чаша отвара от нея ежедневно облекчава ревматични, подагрични и нервни болки.
При болезнени заболявания на мехура и спазматични болки няма по-добро средство от запарка на отвара от полски хвощ, може да се прилагат като горещи бани върху мехура. Повторена няколко пъти, тази процедура довежда бързо до отзвучаване на страданието. При пясък в бъбреците и камъни в бъбреците и мехура се правят горещи бани на половината тяло с хвощ, при това се пие на глътки топъл чай от него, като урината се задържа, за да излезе накрая под налягане. Най-вече по този начин се отделят камъни. Полски хвощ помога в редица случаи, в които други водоотделящи средства често пъти нямат успех, като например при водонатрупвания в перикардия, в плеврата или при бъбречни смущения след скарлатина и други тежки инфекциозни болести с нарушено водоотделяне. Следователно той е чудесно средство както за вътрешна, така и за външна употреба за цялостната бъбречна и мехурна система.
Важно е да запомните, че за външна употреба като бани и нагревки може да се използва и другите видове хвощ, но за вътрешна консумация под формата на чай или отвари трябва да се ползва само полезния полски хвощ.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *