Помогнете си с билки при световъртеж

Ето кои билки при световъртеж могат да ви помогнат

Ако страдате от този здравословен проблем, за предпочитане е първо да установите каква е причината преди да пристъпите към някакво лечение. На медицината са известни поне 20 болести, които дават като симптом световъртежа. Открийте причината за вашия проблем и така ще се разберете какви билки при световъртеж трябва да пиете за вашия случай.

Една от билките, която е по-популярна за лечение на световъртеж е лавандулата и нейното масло също се прилага за тази цел. Тя облекчава налягането вътре в черепа и с това помага да се овладее световъртежа.

Помогнете си с билки при световъртеж - дилянка

Помогнете си с билки при световъртеж – дилянка

Специално маслото от лавандула може да го втривате в слепоочията си три пъти през деня като ползвате по 3-4 капки за процедурата. Лавандулова отвара се прави като 20 г суха билка се залеят с 2 чаши вряла вода и се сложат на котлона да поврат за още 5-7 минути. Изчаква се да изстине и се прецежда. Дозата, която може да вземате е една супена лъжица на 3 вземания през деня. Добрият резултат от пиенето на отварата и втриването на маслото от лавандула не идва веднага, а след една седмица, ако причината е в нервната система.

Ако световъртежът е причинен от дисциркулярна енцефалопатия, която се получава от склеротични изменения в кръвоносните съдове на мозъка, може да се помогне за облекчаване на симптомите с настойка от глог. Две супени лъжици плод от глог се запарват за една нощ в половин литър вряла вода и се пие сутрин преди закуска, на малки глътки  бавно. Глогът подобрява кръвообращението в мозъка, но не решава основния проблем за възникване на световъртежа.

Друга билка за подобряване а оросяването на мозъка, което може да бъде причина е гинко билоба. Някои лекари препоръчват да се започне с доза от 150 мг, докато се получи някакво подобрение и след топва се продължи с поддържаща доза от 40-60 мг на ден.

Валерианът е друга билка, употребявана при световъртеж. Може да вземате по една чаена лъжичка валерианова тинктура веднъж или два пъти на ден.

Сок от лук с мед също помага при световъртеж и не само за него, но и при склероза, и след изкаран инсулт. Смесват се две части пчелен мед с една част прясно изстискан сок от лук и се взема три пъти дневно по една супена лъжица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *