Популярни билки за гастрит

Някои билки за гастрит са полезни при язви и за други болести на храносмилателната система

Те действат благоприятно върху храносмилателните органи. Повечето билки за гастрит съдържат слузни вещества, които предизвикват отделяне на допълнително слуз от стомашните жлези и с това предпазват лигавицата на органите на храносмилането от действието на храната и на стомашния сок. Това се отнася и при язвена болест, почти едни и същи билки се употребяват за двете болести.

Някои билки за гастрит са полезни при язви и за други болести на храносмилателната система

Някои билки за гастрит са полезни при язви и за други болести на храносмилателната система

Гастритът представлява възпалителни изменения в микозаталигавицата на стомаха. Симптомите за появата са запек, подуване на корема, тежест след нахранване в стомаха, отслабване или напълняване, загуба на апетит, отпадналост, главоболие, гадене.

Първо за лечението му трябва да се премине към спазване на строга диета. Трябва да се отбягват всякакви пикантни, пържени, промишлено преработени храни, месо, извара, млечни, чай, кафе, консерви, туршии, газирани напитки, дразнещи лигавицата на стомаха и да се яде съответно повече плодове и зеленчуци, богати на фибри, полифеноли, антиоксиданти и витамини.

Кардамон(Elattaria cardamomum), успокоява много стомашната лигавица, полезен особено при повишена киселинност.

Лайка – има противовъзпалително, болкоуспокояващо и антибактериално действие, подобрява храносмилането, намалява подуването на стомаха като действа газогонно.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Копър ( Feniliculum vulgare ), успокоява стомаха, подобрява храносмилането, намалява излишната киселинност и отделянето на газовете. Използван е за пръв път от индианците, при тях е традиция да се дъвче семена от копър.

Джинджифил – полезен при лечение на диспепсия, имаща връзка с повишената киселинност на стомаха и може да причини гастрит.

Корен от женско биле – ( Gricyrrhiza glabra ), отварата му е полезна за лечение на гастрит, защото намалява възпалителните процеси в стомашната лигавица. Предполага се, че намалява разпространението на бактерията Helicobacter Pylori.

Други полезни билки за гастрит са ревен, сандалово дърво, невен, ехинацея, живовляк, жълт кантарион, зарасличе, шипка и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *