Как да се отървем от неприятното потене?

Едва ли има някой, който да не се поти през летните месеци

Лятото е любим сезон за много хора. Слънцето, морето, разходките и ваканциите са част от причините, поради които човек се радва, когато лятото настъпи. Разбира се летните месеци носят със себе си и негативи като например обилното потене.

Кажете „стоп“ на неприятното потене с някои билки

Човек се поти повече през летните горещи дни. Едва ли има някой, който да не се поти особено в жегата. Дори и да си вземем душ сутрин преди работа това въобще не ни гарантира сухота и свежест до края на работния ден. Дори щом излезем от вкъщи и още не сме стигнали до работа ние вече сме потни под жарките лъчи на слънцето.

Рекламите за дезодоранти, които ще ни предпазят от обилното потене са силно преувеличени и това всеки го знае. Няма как за няколко часа да ни предпазят в силната жега, а какво остава за 24 или 48 часа. Като сметнем, че има и хора, които се потят много повече от други, то определено дезодорантите против изпотяване са безсилни.

Специалистите съветват да обърнете поглед към природата и да намерете там своя лек против неприятното потене. На помощ идват билките, ползвани в различни области в народната медицина. Има специални отвари и настойки за пиене и за киснене, които използвани редовно, ще отърват или поне намалят, обилната секреция.

Ето една рецепта, която помага при потене и неприятна миризма. Смесете две супени лъжици дъбова и една супена лъжица върбова кора и залийте сместа с литър и половина вода. Сложете я на бавен огън за десет минути. След това прецедете отварата и потопете краката си в нея за 15-20 минути, ако те са тези, които ужасно много се потят. Тази баня може да се прави през ден след измиване на краката със сапун. Настойката може да се излива и във вана и да се топите след като например сте се изкъпали.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *