Открийте как да спрете неприятното и обилно потене

Неприятно! През летните месеци и в жегите се потим много повече от обикновено

Лятото е сезона, през който се движим най-много и се потим най-често. В жегата трудно може някой да остане сух. През летните дни дори да вземем душ сутринта, веднага щом излезем от дома и стигнем до работа вече сме се изпотили.

Вана за крака с екстракт от билки ефикасно помага при потене

Дезодорантите против изпотяване са ефикасни само през първите часове след къпане, но и те са безсилни в жегата. Реклами от рода на дезодорант, който предпазва 24 или 48 часа са просто налудничави и едва ли някой вярва в тях.

Народната медицина си има своите тайни, които могат да ви помогнат при обилно и постоянно изпотяване. Някои хора се изпотяват много повече и по-начесто от други и това може да се окаже сериозен проблем за тях.

Неприятното изпотяване, лошата миризма и мокрите петна по дрехите може да бъдат само лош спомен ако се обърнете към природата. Ето една рецепта, която помага при потене и неприятна миризма.

Ето как да си приготвите билкова вана от дъбови и върбови кори. Смесете 2 супени лъжици дъбова и една супена лъжица върбова кора и залейте сместа с литър и половина вода. Сложете я на бавен огън за десет минути. След това прецедете отварата и потопете краката си в нея за 15-20 минути. Тази баня може да се прави през ден след измиване на краката със сапун.

За предпочитане е вместо готови препарати за баня да се използват активните вещества на билките, които са безвредни и с великолепен ефект. Колкото повече натурални продукти използвате за баня, толкова по-добре ще се чувства вашата кожа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Открийте как да спрете неприятното и обилно потене

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *