Ароматните праскови спасяват от рак на гърдата

Сочните праскови съдържат множество витамини и антиоксиданти, които ни пазят млади и здрави

Пазарът в момента е пълен с праскови – прекрасни и полезни плодове, които ни пазят от много болести, включително и от коварния рак. Те могат да помогнат на много жени да се предпазят от една много опасна и смъртоносна болест – рак на гърдата. Това е заключението на американски учени, които са открили, че само три праскови на ден могат да спрат развитието на коварната болест.

праскови

Сочните праскови съдържат множество витамини и антиоксиданти, които ни пазят млади и здрави

Оказва се, че ароматният сочен плод не само може да предпази от развитие на коварния рак, но и да се пребори с него. Учените от САЩ са направили тестове върху опитни мишки с екстракт от праскови и са установили, че терапията с плодовия екстракт води до пребори рак на гърдата.

След като направили анализ на резултатите, американските учени са открили, че за човешки еквивалент дозата, която трябва да поемата жените, е над 2,5 праскови дневно. За да действат върху тялото най-добре е прасковите да са три.

Според учените най-важното качество на прасковите в борбата с рак на гърдата са фенолните съединения, на които са богати плодовете. Ръководителят на проучването д-р Луис Сиснерос е обяснил, че естествените съединения в плода помагат при рак на гърдата. Коварният рак на гърдата е един от съвременните бичове за жените и въпреки всички предпазни мерки и информационни кампании по света все повече представителки на нежния пол се разболяват от него.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза
праскови

Сочните праскови съдържат множество витамини и антиоксиданти, които ни пазят млади и здрави

Затова лекарите съветват да хапваме повече праскови, за да се предпазим от коварното заболяване. Освен всичко друго прасковите са пълни с ценни органичните киселини – ябълчна, винена, лимонена. Сочният плод съдържа и големи количества калий, желязо, фосфор, манган, мед, цинк, селен и магнезий. Прасковите съдържат също витамините С, В фолиева киселина, витамин Е, К, РР и етерични масла, както и множество антиоксиданти, които ни пазят здрави и млади.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *