Превантивно срещу рак на гърдата – екстракт от лимон

Натуралният екстракт от лимон притежава цитотоксичен ефект срещу рак на гърдата

Ново проучване показа за първи път как лимоноидите (limonoids), природни съединения, съдържащи се в лимоните и други цитрусови плодове, пречат на растежа на клетките ER + и ER- на рак на гърдата..Това хвърля нова светлина върху значението на цитрусовите плодове за превенция на опасния рак на гърдата и подкрепя последните проучвания, които показват, че консумацията на плодове може да намали риска от този вид болест. Следователно за натуралния екстракт от лимон е доказана нова полза здравето.

Превантивно срещу рак на гърдата - екстракт от лимон

Превантивно срещу рак на гърдата – екстракт от лимон

За проведеното изследване са използвани 14 кг семена от лимони, които били обезмаслени. От тях са били извлечени 9 различни вещества лимоноиди, за които се установило, че показват цитотоксични и анти-ароматазни ефекти. Седем от тях показали значителна цитотоксичност срещу ER + ракови клетки на гърдата, а четири показали цитотоксичност срещу ER- клетки (намаляване на жизнеспособността им до 44%). Всяко лимоноидно вещество е било изпитвано за неговата способност да индуцира програмирана клетъчна смърт на раковите клетки (чрез активиране на каспаза-7), и за един от най-мощните лимоним глюкозид е установено, че е най-изобилният лимоноид в цитрусовите сокове.

Лимоноидите също са били тествани за тяхната способност да инхибират веществото ароматаза, което е ключово за ограничаване на хормона естроген, а ER + клетки могат да се използват за растежа му. Всички лимоноиди се оказаха естествени инхибитори на ароматаза и отново, лимонин глюкозида бе в челото, като най-мощният от всички тях.

По този начин, лимоноидите са не само пряко токсични срещу ER + и ER- раковите клетки при рак  на гърдата, но те ​​също така действат за лишаване на ER + клетките от времето, необходимо за растежа на естроген. Предотвратяване на рак на гърдата не е единствената причина да се консумират цитрусови лимоноиди, все пак. В лабораторията, те показват цитотоксичност при рак на дебелото черво, рак на панкреаса, рак на черния дроб, невробластома, левкемия и други. Това отваря един важен въпрос: Колко цитрусови плодове трябва ние да консумираме почти всеки ден за смислена защита от рак?

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Цитрусовите плодове са полезни за профилактика на рака!

Едно скорошно проучване от Европа показа, че консумирането на четири или повече 150-грамови порции на седмица от цитрусови плодове намалява рисковете от рак на гърлото до 58 %, в устата (рак на фаринкса) с 53 %, рак на стомаха с 31%, и колоректален рак с 18 %. В това проучване не беше намерен защитен ефект на цитрусовите срещу рак на гърдата, но друго скорошно американско проучване е показало, че за жените, които консумират около 75 грама дневно грейпфрут (плодове или сок) е било установено намаление с 22 на сто на риска от рак на гърдата, ако те никога не са използвали хормон заместителна терапия. /naturalnews.com

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *