Превантивно срещу рак на гърдата – екстракт от лимон

Натуралният екстракт от лимон притежава цитотоксичен ефект срещу рак на гърдата

Ново проучване показа за първи път как лимоноидите (limonoids), природни съединения, съдържащи се в лимоните и други цитрусови плодове, пречат на растежа на клетките ER + и ER- на рак на гърдата..Това хвърля нова светлина върху значението на цитрусовите плодове за превенция на опасния рак на гърдата и подкрепя последните проучвания, които показват, че консумацията на плодове може да намали риска от този вид болест. Следователно за натуралния екстракт от лимон е доказана нова полза здравето.

Превантивно срещу рак на гърдата - екстракт от лимон

Превантивно срещу рак на гърдата – екстракт от лимон

За проведеното изследване са използвани 14 кг семена от лимони, които били обезмаслени. От тях са били извлечени 9 различни вещества лимоноиди, за които се установило, че показват цитотоксични и анти-ароматазни ефекти. Седем от тях показали значителна цитотоксичност срещу ER + ракови клетки на гърдата, а четири показали цитотоксичност срещу ER- клетки (намаляване на жизнеспособността им до 44%). Всяко лимоноидно вещество е било изпитвано за неговата способност да индуцира програмирана клетъчна смърт на раковите клетки (чрез активиране на каспаза-7), и за един от най-мощните лимоним глюкозид е установено, че е най-изобилният лимоноид в цитрусовите сокове.

Лимоноидите също са били тествани за тяхната способност да инхибират веществото ароматаза, което е ключово за ограничаване на хормона естроген, а ER + клетки могат да се използват за растежа му. Всички лимоноиди се оказаха естествени инхибитори на ароматаза и отново, лимонин глюкозида бе в челото, като най-мощният от всички тях.

По този начин, лимоноидите са не само пряко токсични срещу ER + и ER- раковите клетки при рак  на гърдата, но те ​​също така действат за лишаване на ER + клетките от времето, необходимо за растежа на естроген. Предотвратяване на рак на гърдата не е единствената причина да се консумират цитрусови лимоноиди, все пак. В лабораторията, те показват цитотоксичност при рак на дебелото черво, рак на панкреаса, рак на черния дроб, невробластома, левкемия и други. Това отваря един важен въпрос: Колко цитрусови плодове трябва ние да консумираме почти всеки ден за смислена защита от рак?

Демир бозан билки за бъбреци

Цитрусовите плодове са полезни за профилактика на рака!

Едно скорошно проучване от Европа показа, че консумирането на четири или повече 150-грамови порции на седмица от цитрусови плодове намалява рисковете от рак на гърлото до 58 %, в устата (рак на фаринкса) с 53 %, рак на стомаха с 31%, и колоректален рак с 18 %. В това проучване не беше намерен защитен ефект на цитрусовите срещу рак на гърдата, но друго скорошно американско проучване е показало, че за жените, които консумират около 75 грама дневно грейпфрут (плодове или сок) е било установено намаление с 22 на сто на риска от рак на гърдата, ако те никога не са използвали хормон заместителна терапия. /naturalnews.com

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *