Как да премахнем лошия дъх от устата (ВИДЕО)

Ето няколко съвета за премахване на лошия дъх от устата

Много хора страдат от неприятна миризма в устата (галитоза). Премахването й не е лесен проблем, тъй като причините за нея може да са лоша хигиена на устата, също и здравословен проблем на цялата храносмилателна система. Затова не може да се реши само с дъвки и ментови бонбони, които само освежават устата временно.

Добрата хигиена на устата е необходима за отстраняване на лошия дъх.

Добрата хигиена на устата е необходима за отстраняване на лошия дъх.

Ако не се измиват добре зъбите и устата не се изплаква с вода, след всяко ядене бактериите, които остават в нея предизвикват кариес, който постепенно уврежда корените на зъбите, венците и другите участъци на лигавицата.

Причината за галитозата може да бъде и наследствена, ако е предизвикана от вроден порок на жлъчката или ако някой от родителите е с нарушен хормонален статус или е със захарен диабет.

Чесънът, лукът и кърито могат да бъдат причина за лошия дъх в устата, тъй като съдържат сернисти съединения.

Кафето, бонбоните и други захарни храни могат да бъдат също причина, понеже създават киселинна среда в организма, а тя е много подходяща за развитието на бактериите.

Интересен факт е, че дори и такива храни като млякото и млечните продукти могат да са причина, защото съдържат белтъчини, които бактериите използват като своеобразно топливо за отделяне на миризмата.

Демир бозан билки за бъбреци

Алкохолът също може да е причина за увеличаване на лош дъх от устата.

Зъбите трябва да се измиват добре и да се използва конец за изчистване на пространството между зъбите от плаки и бактерии и да се обръща внимание на вътрешната страна на бузите и езика.

За освежаване народната медицина препоръчва употреба на ябълки, отвара от лайка, брезови листа, коприва или пелин. Може да се сдъвква и малко магданоз.

Изпиването на 6 – 8 чаши вода дневно помага за премахването на лош дъх от устата, това е и дневната доза от вода необходима на организма ни.

Една статистика показва, че близо 1/3 от населението на земята страда от лош дъх в устата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *