Пречистване на лимфна система с билки и рецепти, и други методи

Ето как можем да си помогнем за подобряване на здравето с пречистване на нашата лимфна система с помощта на билки и рецепти от народната медицина и други

Съдържание на статията: Лимфна система. Лимфна система болести. Лимфна система лечение. Лимфна система пречистване. Лимфна система билки. Лимфна система храни. Лимфна система рак. Лимфна система изследвания. Слаба лимфна система.

Лимфна система.

Човешката лимфна система има функцията да почиства тялото от токсини и бактерии. Лимфните възли, почистват лимфата от вируси, токсини и бактерии, като по този начин повишават човешкия имунитет. Това действие е – едно от основните, които се изпълняват от лимфната система.

Благодарение на нейната работата, междуклетъчната течност се пречиства и преразпределя в тялото, което става чрез помощта на нашата система на лимфните възли. В тях от капилярите попада излишната течност от междуклетъчното пространство.

Течността преминава първоначалното пречистване в по-малки лимфни възли на първо ниво. След това по големите лимфни съдове тя продължава към следващата стъпка на пречистване, в по-големите лимфни възли.

Прочистващите продукти представляват мъртви клетки, бактерии и вируси, които при застой на лимфата не могат да стигнат до черния дроб, който е фабрика за обработка на отпадъци и окончателен процес в звеното на пречистване. Те са депозирани в лимфните възли, карайки ги да се увеличат и частично се извеждат през кожата, лигавицата на очите и респираторния тракт на човека.

Кои са причините за забавяне на лимфотока в организма на човека?

Забавянето лимфния поток и последвалите проблеми с премахването на токсините и остатъците от жизнената дейност на патогенни вируси и бактерии, които могат да се свържат със следните фактори:

Дългосрочно психоемоционално напрежение, стрес. Много лекари специалисти о тези въпроси смятат фактора стрес за причина за по-голямата част от патологиите на човешките органи и системи.

Разбалансиране на храносмилателната система. Често лимфоидната тъкан от червата е в невъзможност да изпълнява своята функция да пречиства при нарушение на храненето.

Чрез ендокринната система дефицитът на йод в организма е свързан тясно с лимфата и затова влияе така, че тялото се оказва беззащитно, уязвимо, пред токсините и блокира движението на лимфата.

Лимфната система е един елемент от кръвоносната система на човека и други гръбначни животни.

Тя взема участие в обмяната на веществата в организма. И най-важното е, че изпълнява функциите на почистване и дезинфекция на тялото от вътрешния „боклук“ и външните зарази.

Лимфата е течност, която непрекъснато се образува чрез оттичането на междуклетъчната течност в лимфните капиляри.

Междуклетъчната течност се образува и попълва чрез филтруване на разтвори, базирани на кръвна плазма от кръвоносните капиляри.

За разлика от системата на кръвообращението, лимфната система не разполага с помпа и е отворена. Това означава, че лимфата няма затворен кръг от съдове, както кръвоносната система.

Тя започва от прием на междуклетъчна течност чрез лимфокапиляри. И завършва с големи лимфни съдове, вливащи се във вените на малкия кръг на кръвообращение (белодробната циркулация).

Лимфната система е един от основните елементи на имунната система на човека – участва в защитата срещу патогенни микроби и вируси, но в лимфната система, може да се разпространява паразити: протозои, бактерии, вируси, гъбички и други.

Това се случва при: обезводняване, с общо намаляване на имунитета, и при значителни и сложни заболявания на организма или неговите органи.

Лимфната система е един от основните елементи на човешкото тяло и негов здравен фактор.

Затова трябва недвусмислено да се разбере и да бъде ясно, че лимфната система по своята значимост е не по-малко важна от системата на кръвообращението.

И дори в нещо е по-отговорна за поддържането на здравето на човешкото тяло.

Защо е така – трябва да знаете и разберете, че:

= Лимфната система, от една страна е допълнение към системата на кръвообращението.

Тъй като е образувана от кръвните потоци в кръвта, тя й помага да се почиства и обеззаразява. Също така, много важен факт е, чрез лимфата към притока на кръв могат да дойдат много вещества, клетки и микроорганизми. И не само необходими и полезни за организма. По-специално: мазнини, бактерии, вируси и паразити.

= От друга страна, ние трябва да разберем, че за разлика от системата на кръвообращението, лимфната система, не е със затворен кръг на съдовете.

Лимфната течност се формира и пълни в междуклетъчната течност, която произвежда и подхранва кръвоносната система. Лимфата знае само една посока на движение: към началото на съдовете на вените, за да се върне в кръвта.

Следователно: всяко нарушение на лимфното движение води до здравословни проблеми: отоци, разширени вени, хипертония, понижен имунитет. И много други неща, например, слабост на кожата и целулит.

Или от по- „екзотичния“, но не и толкова необичайния псориазис, който вече е свързан със замърсяването на лимфата – несъответствие на неговата постоянна величина в състава.

Лимфната система е и източник на инфекции и заболявания на човешкото тяло.

= Не е задължително, но като правило, вероятно с малки изключения, във всеки човек в лимфата живеят различни паразити.

Ние трябва да осъзнаем, че паразитите – живеещи на ”гратис“ не означават нищо. И освен това, лимфата може да носи тези паразити в тялото, ако имунната система не може да убие получилата се инфекция.

Например, заболявания, причинявани от клетки и микроорганизми, вируси, ракови клетки, и паразитни организми, могат да имат за източник и червеи.

Лимфна система и имунитет

Лимфната система е съществена част от човешката имунна система – тя участва в защитата на организма от инфекция, като основен елемент.

Ето защо, всяка неизправност на лимфната система, автоматично може да доведе до намален имунитет. И в същото време, намаленият имунитет е доказателство за нередности в лимфната система.

За човешкото тяло естествени и здравословни са само две състояния: хоризонтално, когато главата е на по-високо над краката и тялото, и вертикално, разбира се, когато главата е нагоре.

Всички останали положения на тялото, дори и за по-кратък период от време, подкопават здравето или стават фатални, тъй като се нарушава хода и посоката на движение на лимфната течност или тя спира и стои и тогава се получава стагнация на лимфата.

Ако лимфната система започва да се съсипва, тогава се разкъсват лимфните клапани, лимфните съдове спират да работят и се унищожават лимфни възли.

Освен това, без постоянен приток на лимфата, проблемите започват и в кръвоносната система: кръвта се сгъстява без продължително постъпване на лимфа. Така продължава и нагоре по веригата: повишено кръвно налягане, сърдечни натоварвания …

Движение на лимфата

Движението на лимфата по лимфната система е бавно, с леко налягане. По-скоро периодично, отколкото ритмично, а дори и със спирания и дългогодишно – със стагнация.

Движението на лимфата се извършва:

= От лимфните капиляри лимфата се избутва чрез разлика в капилярното налягане в междуклетъчната течност;

= Изхождайки в лимфните съдове, лимфата се движи:

– чрез съкращаване на мускулите около нейните съдове и околните тъкани и органи;

– поради постепенното разширяване на лимфната система: съдовете влизат в каналите и стволовете, които имат вазодилатация в местата, където те се сливат една с друга. Например, най-голямото разширение е така наречената Пикета, в коремната област, която е като резервоар;

– поради наличието на обратни клапи, разположени в съдовете на лимфната система и в лимфните възли – те не позволяват лимфата да тече назад, когато тя спре;

– чрез създаване на разлика в налягането в лимфните възли;

– поради контракциите на мускулите, които са в лимфните възли.

Как да се установи дали има нарушения в дейността на лимфната система?

Като общо правило, всяко прекъсване на лимфната система, се проявява външно. И човек може да види това, то е видимо с невъоръжено око.

Това, преди всичко са подувания, които са познати на всички. За всеки човек това са подувания след сън или продължителна неподвижност.

Разликата е само в прииждането: за някои по-малко, а за други малко повече.

На по-малко физически активните хора, лимфата е замърсена, така че тя набъбва повече.

На по-активните съответно лимфата е по-малко замърсена, и те имат по-малко видимо набъбване.

Разбира се, не забравяйте за възрастовите „особености“ на човешкото тяло на клетъчно ниво.

С възрастта, клетките на тялото стават по-големи по размер, по-ронливи и по-малко еластични. Това разбира се, естествено е да се отрази на работата на лимфната система.

Освен това, отклоненията в лимфната система, се разглеждат под формата на възпаление на лимфните възли, в различна степен.

Част от тези възпаления избухват като фистули или тумори на кожата. А някои други са дълбоки чрез промиване на лимфната система или хирургично.

Болестите на лимфната система са видими по кожните промени и общите, и местните, и по цвета се разбира.

Най-забележимата промяна на кожната обвивка са в местата, където са лимфните възли: в пищялите, лактите, слабините, в мускулните кухини. Също така, слизестите тъкани на гениталиите и устата.

Нарушенията в лимфната система са причина за подувания

Необходимо е да знаем и разберем, че когато има неизправност в лимфната система, цялото тяло, или, по-вероятно, крайниците му се разхлабват, буквално се подуват.

Понякога лимфата не отвежда и не почиства правилно междуклетъчната течност, създавайки по този начин натоварване на системата на кръвообращението. На първо място, на венозната част от нея, както и по отношение на бъбреците, които са принудени да поемат функцията на самата лимфа.

Разбира се от това страдат всички тъкани и органи на тялото, а самият той като цяло е запазен.

Лимфните възли следват един след друг и са разположени по протежение на лимфните съдове. Те се събират в групи, но има и единични.

В лимфната система има стотици лимфни възли. Големи групи от възли са разположени в тъканите на гръдната кост, перитонеума, таза, слабините, глезените и лакътните стави на костите.

Броят на лимфните възли варира с възрастта, и в резултат на заболявания и наранявания на тялото. Те могат да се обединяват до атрофия, с тенденция за намаляване на броя.

Информация за размисъл за лимфната система и лимфата

Основен двигател на лимфата е свиването на диафрагмата.

При дълбокото поемане на въздух, не само кръвта се обогатява с кислород, но се и раздвижва лимфата – лимфният поток се ускорява.

Все пак не е нужно да дишате дълбоко „просто така“ – главата да се замаи. Дишайте дълбоко при товар, или периодично, или просто съкращавайте лимфата при свиване на коремните мускули и перитонеума.

Само понякога трябва да се натоварват всички мускули, за да раздвижат лимфата.

Съвет: По-добре е да превърнете в навик упражненията за диафрагмата – това е истински проблем за лимфната Ви система и вашето здраве.

Лимфната система и отделянето на човешките отпадъци

Основният канал за очистване лимфата – изхвърлянето от лимфната система на събраните в тъканите замърсители и отпадъци е слюнката.

Слюнчените жлези са включени в лимфната система: чрез слюнчените лимфни канали отпадъците попадат в червата и се извеждат с изпражнения, урина, или просто със слюнка.

Заключение: намаленото или повишеното слюноотделяне говорят за проблеми в лимфната система.

В случаите, когато има „пресъхвате в устата“, например, под стрес или диабет, не е необходимо да пиете течности и да стимулирате слюноотделянето. Например смукателни и поглъщателни движения или, в краен случай, нещо, което да смучете.

Лошо качествени и застояли храни и течности за консумация от човека, убиват здравето му, и постепенно, а може би най-бързо, и себе си.

Това се случва чрез унищожаване на лимфната система, чрез прекомерно замърсяване и отравяне.

Заключение: Необходимо е да имаме съображения, че приемането на нестандартни храни – със съмнителен състав и на питейни течности със съмнително съдържание, хората претоварват лимфната си система.

Тя може често да не е във възможност да изпълнява функциите си на почистване и дезинфекция на тялото. По нататък ефектите са известни на всички.

Лимфна система болести.

При затлъстяване и ниска физическа активност, когато отделните мускулни групи, например на краката, при седнало положение на стола не са активни. И освен това лимфните съдове са прегънати и изцедени, получил се е лимфен застой.

Затлъстяването е един голям проблем за здравето.

Затлъстяването е един голям проблем за здравето.

В такава ситуации, в междуклетъчната течност се натрупват отпадъци от дейността на клетките, нарушава се съставът, консистенцията и циркулацията на кръвта.

Освен това се получава и фиброза – когато в извънклетъчното пространство започват да растат влакна на съединителната тъкан.

Освен това, клетки, тъкани или органи започват да се разграждат и умират: оформя се огнище на гниене. Следователно от това могат да се получат: хипертония, хипотония, тахикардия, алергия и т.н., по-специално и развитието на рак.

Лимфна система лечение.

Основните и общи врагове на лимфната система са различни видове стафилококи, гъбички, бактерии, паразити хелминти. Вирусите са толкова малки, че не могат да останат в лимфата, и веднага могат да проникнат в клетката.

Понякога възпалени и запушени лимфни възли се обединяват в конгломерати – те могат да се усети като болезнено уплътнение.

Това е знак за страшни болести, и изисква незабавно лечение в болници. По-добре, разбира се, където има най-малко един специалист лимфолог.

Лимфна система пречистване.

Как да разберем, че лимфната система има нужда да се очисти

Пречистване на лимфната система е противопоказано и не трябва да се прави през бременността и по време на кърмене. Продуктите оставащи след пречистване на междуклетъчната течност и извеждани по по-различен начин от обикновения, предизвикват различни заболявания:

папиломатоза,

подуване на малките стави,

пигментация на кожата във вид на отделни петна,

акне,

алергични реакции,

възпалителни заболявания на тазовите органи,

тромбофлебит,

възпалителни заболявания на ставите,

подуване на корема, газове.

Чрез редовно пречистване на нашата лимфна система, става възможно да подобрите състоянието на имунната си система, да се отървете от алергии, полезно е за подмладяване на органи и системи. Препоръчителната периодичност на пречистването е – годишно по 3-4 пъти, на първи етап, а по-късно е достатъчно само 1-2 пъти.

Противопоказанията както казахме по-горе за пречистване на нашата лимфна система са бременност и лактация. Ограничения за тази процедура могат да бъдат: диабет, хипертония и сърдечни и съдови заболявания.

Може би за тях е подходящо използването на меки почистващи техники под наблюдение от лекар.

Лимфна система стимулиране

Натуралните сокове са полезни да се избегне нейното претоварване. За избягване стагнацията на човешката лимфна система е редно да се пият натурални сокове. Киселинно-основният и също водно-солевият баланс по такъв начин ускоряват нейното движение.

Масажът на тялото действа по същия начин действа, също и натоварванията. Можете да използвате упражнения за прилагане „Система за възстановяване на Ниши„.

Японският лекар Кацудзо Ниши предлага с такива упражнения възможност за стимулиране на лимфната система като при нея трябва да се разклащат повдигнатите крака в положение легнали по гръб.

В този случай, мускулите трябва да са спокойни. Желаните резултати ще се усетят след изпълнение всеки ден на това упражнение вечер и сутрин по 2-5 минути.

Резултатът може да се постигне и като се изпъляват упражненията за ставите от оздравителния курс на Мирзакарим Норбеков. Той препоръчва всяка сутрин сгъване и разпускане на всички стави, като ги въртите след разпускането. Просто следва да се пристъпи към изпълнение с малките стави и да се завърши с големите. Такива движения, поради мускулните контракции помагат да се раздвижи лимфата през кръвоносните съдове и да се избегне стагнацията им.

Масажът на тялото може да помогне при прочистването на лимфната система не по-лошо от гимнастика. При изпълнението му трябва да се спазва стриктно правилото: масажните движения се извършват в посока както се движи лимфната течност от периферията към центъра на тялото. Ръцете и краката са масажират отдолу нагоре, тъй като лимфната течност може да се движи единствено в тази посока. Сами да масажирате лимфните възли е забранено.

Почистването на лимфната система с посещение на баня и сауна също не се изключва. В случая е в сила неизменното правило – температурата на въздуха в стаята, на водата във ваната или душа не трябва да бъде по-висока от 60 °С !

Физиотерапевтичното затопляне на затлачените лимфни възли за възстановяване не се прилага.

Пречистване на лимфната система по метода на Бутакова

Лимфната система е много важна за превенция на болести на много системи и органи. Доктор – природолечител О. А. Бутакова е разработила система за пречистване, която е тествала върху себе си и пациентите си, и е въвела изпитана процедура за пречистване на лимфната система, за всички желаещи.

Тя счита, че ролята на лимфата е твърде важна за предпазване от болести на много системи и органи. Тя е лекар с над 25 години опит и съветва как да се съчетаят физически натоварване със следната почистващата последователност за пречистване на лимфата:

Активиране на прехода на течност от междуклетъчното пространство в бъбреците, лимфните възли, червата и черния дроб.

Чревни токсини и тяхната адсорбция

Възстановяване на витамините и минералите, загубени в резултат на пречистването.

За курса на пречистване са необходими: женско биле таблетки, водорасли таблетки Спируилина, пробиотици и витаминни комплекс. Ако не могат да се купят пробиотици или витаминни комплекси, същите могат да се заменят с активен въглен и витамин С в комбинация с фолиева киселина. А сеЕто и последователността на системата на пречистване:

Женско биле – прием 3 пъти дневно, една таблетка се разтваря в топла вода.

Спирулина – 40 минути след приема на женското биле по 2 парчета 1/2 час преди да започнете да се храните.

Витамини и пробиотици – в паралел с приемането на Спирулината и женското биле.

Времето на пречистването по системата на д-р Бутакова възлиза на 10 до 14 дни.

Лимфна система билки.

Пречистване на лимфната система с народна медицина

Пречистване на лимфна система с билки.

Пречистване на лимфна система с билки.

За лимфната система чаят от шипка има полезни свойства

Има много разпространени рецепти за пречистване на лимфата с подръчни материали: сокове, храни и инфузия или отвара от билки.

Препоръчва се пациентите с хронични заболявания, преди да използват народни средства, да отидат на лекар, за преценка на рисковете и противопоказанията.

Не може да се отхвърлят алергичните реакции и индивидуалната непоносимост на отделни продукти в напълно здрави хора. Начини за пречистване на лимфата:

Приемете в устата лъжица нерафинирано слънчогледово масло, без да го поглъщате. Това се прави сутрин и се жабури с него между задните зъби и маслото, което за 20 минути става гъсто и си променя цвета. Маслото не се поглъща, а се изплюва.

Прием за 4 дни на сварено мляко с лук и чесън. Една глава от тези зеленчуци да се накълца, добавете нарязан лимон с кората. Те се сваряват в млякото за няколко минути. В резултат отварата трябва да бъде разделена за консумация за 4 дни по 150 мл двукратно през деня само половин час преди главните хранения. По време на пречистване не трябва да се ядат никакви млечни продукти с изключение на описаната рецепта.

Сместа от сок от моркови, цвекло и краставици в пропроции 6:1:3 по 2 литра дневно се пие на всеки час по чаша.

Редовната консумация на арония, берберис, дрян, френско грозде и киселец почиства лимфата.

Същите свойства притежава и комбинацията от шипки, върба, риган, живовляк и билка пача трева. Отварата се пие за един месец вместо чай.

Пречистване на лимфна система със сок от змийско мляко.

Пречистване на лимфна система със сок от змийско мляко.

Тинктура от змийско мляко (жъртурче). 450 мл сок от билката се смила в месомелачка – стъблата и листата, сипва се в 70 мл спирт етилов за по-продължителен срок на съхранение. От него се взема преди всяко хранене, като се започне с една капка на всеки прием и се добавя по още една. Когато броят на капките за един прием достигне до 15, те се намаляват с една, достигайки до техния първоначален брой.

Пречистване на лимфата с тибетски метод

Този метод осигурява едновременно приемане на тинктура и сок от жълтурчета. Използват се и други продукти, така че запасете се с моркови, ябълки, цвекло и жълтурчета. От всички компоненти ще трябва да изстискате сока. Смесете сокът от моркови с ябълков сок. След това се смесват 500 мл от сместа със сок от цвекло – половин чаша.

Заедно с подготовката на сока, трябва да се направи и инфузия. За да направите това, вземете клонче от жълтурчета, измийте и изстискайте сока с помощта на сокоизстисквачка. Полученият сок се излива в бутилки от по половин литър и им се слагат гумени накрайници с дупка като тези, които се дават на бебетата да пият вода или мляко от бутилка. Напълнените бутилки сложете в хладилника. Когато видите гумените им накрайници засмукани в бутилката, източете горната части я филтрирайте през нагънат в три слоя тензух. След това се смесват сокът от жълтурчета около 500 мл със спирт – 100 мл. Запечатайте съдовете и ги оставете на студено.

Всеки ден, преди хранене, за предпочитане за 30 минути да се пие по чаша със сок от сместа. Що се отнася до тинктурата от жълтурчета, схемата на приемането му е, както следва: преди закуска – една капка преди обяд – две капки, преди вечеря – три капки.

Постепенно увеличавайте дозата на тинктурата. Максималната доза е петнадесет капки. Когато стигнете до максималното ниво, започнете да намалявате дозата до една капка.

Пречистване на лимфна система със сок от жълтурче (змийско мляко).

Пречистване на лимфна система със сок от жълтурче (змийско мляко).

Както можете да видите, схемата на прочистване е проста, също както и методът. Нещо повече, това пречистване допринася не само за почистване на лимфата, но също така се предотвратява развитието на хипертония, стомашно-чревни заболявания, хемороиди, дегенеративни заболявания на гръбначния стълб. Ако по време на прочистване се появят болки в един много специален орган – черния дроб, процедурата ще трябва да се спре, защото това е знак, че черният дроб не е способен поради токсините да се справи с отстраняването на токсичните вещества и шлаки, натрупани в организма.

Осъществяването на такова пречистване може да става веднъж годишно.

Почистване на кръвта и лимфата с домашни плодове и зеленчуци

Методът е съвсем прост. По-добре го приложете през лятото, тъй като този сезон дарява много вкусни и здравословни плодове, зеленчуци и билки. Така че, този метод на почистване е да се използват тези плодове и зеленчуци, които могат да растат в селския двор. Единствената уговорка е – плодовете не трябва да са натъпкани с пестициди, нитрати и други вредни вещества.

За пречистване, ще бъдат нужни копър, магданоз, целина, репички, девисил, чесън, краставици, домати, ягоди, цариградско грозде, френско грозде, малини, ябълки, сливи, цвекло, моркови, репички, репи, картофи. Ползвайте и горски плодове: боровинки, горски ягоди, малини, офика, къпини и червени боровинки не ги подминавайте. Но тук е важно, плодовете да са събрани на чисто място.

Такова пречистване може да се извърши два пъти месечно, защото то е абсолютно безвредно. Продължителността на степента на пречистването е един ден. Докато изпълнявате този процес не трябва да ядете нищо друго освен плодове и зеленчуци.

Пречистване на лимфна система със зеленчуков сок.

Пречистване на лимфна система със зеленчуков сок.

На сутринта, след като се събудите яжте зелена смес в количество от по 100 грама: копър, девесил, магданоз, целина, маруля и чеснови листа. Половин час по-късно сте готови за следващия етап. Втората стъпка е да се използват само плодове и зеленчуци. Да пиете и ядете нещо друго, е строго забранено.

През деня избран за пречистване на лимфата и кръвта, да се консумират около два килограма зеленчуци и плодове. Опитайте се в менюто да присъства магданоз, тъй като това растение има детоксикиращи, спазмолитични и антисептични свойства. Освен това, то е идеален диуретик. С активното отделяне на урината се амплифицира движение на течности вътре в тялото, и това допринася за отстраняването на тази част от тях, задържали в организъма за дълъг времеви период.

Според експертите, плодовете, които се използват цели, но не под формата на сок, се отразяват на организма по-добре. Ето защо в рамките на деня трябва да се яде, само храна от растителен произход.

Тази техника не само спомага за изчистване на кръвта и лимфата, но и за подобряване на функционирането на сърдечносъдовата система, премахване на отоци и за подобряване на общото здравословно състояние.

Прочистване на кръвта и лимфната система с използване на корените от глухарче

Прочистване на лимфата и кръвта с корени от глухарче е едно от най-често срещаните срдства. Не е трудно да се използва и в същото време е доста ефективно. Една седмица преди прочистването, трябва да се направи промяна на диетата. Избягвайте използването на продукти, вредни за функционирането на организма. Въведете в диетата си храни, приготвени на пара. През време на седмицата за подготовка, Вие трябва да преминете на здравословна диета, която трябва да бъде най-вече вегетарианска.

Пречистване на лимфна система с корен от глухарче.

Пречистване на лимфна система с корен от глухарче.

В периода на ранната пролет е необходимо да се изкопаят корени от глухарче, да се изсушат и след това се смилат до консистенция на прах. С гореща вода около 200 милилитра, се заливат 20 грама суров материал, и се оставя настрана на топло място да кисне за през нощта. За да използвате лековитото средство, е необходимо веднага след събуждане да се изпие описаната доза на празен стомах. Продължителността на курса на прочистването е една седмица.

Методът на д-р Кузнецова за пречистване на лимфната система и кръвта

Метод е да се използва иглотерапевтката Кузнецова. С него се помага да се възстанови нормалното състояние на кръвта, да се активира лимфният поток и кръвообращението. Що се отнася до действието на апликатора, то се основава на постоянното дразнене на кожата, което допълнително провокира смъртта на болните клетки и заменянето им с нови и здрави.

Всичко, от което се нуждаете за процедурата е огромна воля и търпение по отношение на иглотерапевта, тъй като тя е придружена обикновено от болезнени усещания. Освен това, пълният ефект от използването на тази техника може да се постигне само при едно условие – да се намери и ползва поне иглотерапевтичен костюм през деня.

Пречистване на лимфната система и кръвта с круши по метода на У. Броис

Пречистване на лимфна система с круши.

Пречистване на лимфна система с круши.

Много ефикасен начин и същевременно оригинален за прочистване като се използват круши. Продължителността на курса е две и половина седмици. За целия курс, ще са необходими 81 сушени круши. Поставете ги в просторни съдове и след това ги залейте с вино, желателно е да е домашно. Виното трябва напълно да покрива плодовете. Съдовете трябва да бъдат на топло, за предпочитане е на слънце, за една и половина седмици.

Можете да започнете да прочиствате кръвта след този период. Крушите е определено да се употребяват по посочената схема:

– Първи ден – една круша сутрин на гладно:

– Ден втори – отново по една круша на гладно и още една в средата на деня, за предпочитане преди обяд;

– Ден трети – по един плод сутрин, обед и вечер.

По този начин се продължа с увеличаването на изядените круши за деня по една. На деветия ден се ядат 9 круши – по три преди всяко хранене. След това количеството на плодовете е необходимо постепенно да намалява. Така че, на десетия ден, ще трябва да използвате същото количество круши, каквото сте използвали и на осмия.

Важен момент: виното, в която се престоявали плодовете трябва да се консумира заедно с крушите за прием. Не забравяйте да следите нивото на виното през цялото време – то трябва да покрива крушите.

Този метод е достатъчно ефективен, той помага да се елиминират от кръвта вредните примеси и холестерола.

Прочистване на лимфата и кръвта по метода на руския д-р Востоков

Д-р Востоков предлага три начина за прочистване на кръвта. Всички те са ефективни и допринасят за пречистване на кръвта, и по този начин за подобряване на общото състояние и самочувствие. Една седмица преди да започне прилагането на всяка от процедурите е необходим да се направи прочистване на червата. Всеки ден, през нощта, трябва да се приложи клизма.

Освен това предимно трябва да преминете на вегетарианска диета. Яжте повече витаминизирани храни: зеленчуци, плодове и горски плодове. Премахнете използването на мастни, пържени, солени и пикантни ястия.

Първи метод. Този метод за пречистване на кръвта и съответно на лимфата  е да се използва специална инфузия. Продължителността на курса е три седмици. Смесете в равни пропорции листа от ягоди, цветове от лайка, жълт кантарион, брезови пъпки и  безсмъртниче – по сто грама. Вземете 30 грама от сместа и ги варете в кипнала вода – половин литър. Лечебната инфузия престоява през цялата нощ, за предпочитане в термос. Пийте по 200 милилитра от почистващия препарат два пъти на ден.

Втори метод. Той предлага използването на тинктури. Курсът на прочистване е с продължителност – десет дни. Изсипват се петдесет грама сушени нарязани плодове малко нарязани плодове от японска софора.  Добавете в бутилката спирт към суровината от 96% – 300 милилитра. Затворете бутилката херметически и я оставете да престои в хладно помещение и тъмно, за 30 дни. Не забравяйте, че съставът периодично трябва да се разклаща. Когато изтече времето, следва филтриране на тинктурата. За да използвате лекарството, трябва да приложите следната схема:

– първи ден – веднага след събуждане – една капка преди закуска, две капки преди обедното хранене, три капки преди вечерята;

– втори ден – сутрин – четири капки преди закуска, обяд – пет, преди вечеря – шест капки;

– трети ден – преди сутрешното хранене – седем капчици, преди обяд – осем, преди вечерята – девет капки;

– четвърти ден – сутрин – десет капки, обяд – единадесет, преди вечеря – дванадесет капки;

– пети ден – след като се събудите – тринадесет капчици, преди обяд – четиринадесет, преди вечеря – петнадесет.

На шестият и на следващите дни трябва постепенно да се намали броят на капките в същата последователност.

Трети метод. Това включва използването на коприва. Това растение помага за прочистване на кръвта, нормализиране на неговия състав, подобряване на състоянието на съдовете. Продължителността на степента на почистване – двадесет дни. Наберете свежи и пресни листа от коприва с дръжките, измийте, нарежете и след това с помощта на месомелачка смелете, доколкото може. В идеалния случай обикновено се получава 100 мл лечебно средство. Смесете този обем с ябълков сок – 100 мл. За да използвате лека е необходимо всеки ден, точно след като се събудите да го изпиете в тази доза.

Прочистване на кръвта и лимфата чрез сок

Пречистване на лимфна система със сокове.

Пречистване на лимфна система със сокове.

Тази техника е много често използвана и много ефективна. Същността на пречистването е да се използват смесени сокове. Продължителността на курса е 45 дни. За да се приготви почистващото средство, ще ви трябват: лимони, цвекло, моркови, нарове, боровинки, мед. От всички съставки е нужно да се вземат по 2 кг. Изстискайте сока от цвекло и го поставете за три часа в хладилника. След това изстискайте сока от всички други плодове. Не забравяйте да премахнете семките от лимоните. Смесете соковете и след това добавете меда. Сместа добре се разбърква и в хладилник се съхранява.

Препоръчваме да се използва една четвърт чаша сок на гладно сутрин за десет дни. Към сместа е нужно да бъде добавена преварена вода леко изстудена – 50 мл. Следва да вземете петдневна почивка. След 10 дни отново започвате да вземате сока и отново пет дни почивка. Общо трябва да изпълните три такива курса.

Прочистване на лимфната система и кръвоносните съдове с билки и други естествени средства

Народната медицина предлага много рецепти с прочистващи средства. Всички те са полезни и ще допринесат за прочистването на кръвта и лимфата. Въпреки това, те най-добре да се използват като добавка към всяка конкретна процедура за прочистване.

Освен това, да се придържате стриктно към дозите е важно и в никакъв случай да не ги надхвърляте. Преди да вземете едно или друго нетрадиционно средства, е по-добре консултация с лекар.

Пречистване на лимфна система с хвойна

Пречистване на лимфна система с хвойна

Приложение на хвойна. Препоръчва се използването на плодовете, като се започне с пет броя дневно и добавете по една всеки ден. Максималният брой е петнадесет плодове от хвойна. Следва количеството да се намали по същия начин до един плод дневно.

Бял равнец за пречистване. Оставя се да кипнат 30 грама сухи растения в прахообразна форма в завряла вода – 1 литър. Престоява за един час. Употребява се по 100 мл филтрирана отвара, най-малко три пъти на ден. Продължителност на лечението – тридесет дни.

Сок от червена боровинка за пречистване на кръвта. Изстискайте сок от плодовете. Вземайте по 100 мл пресен сок два пъти на ден за две седмици. На третата седмица, което трябва да се намали броят на тържества с продължителност до един път дневно.

Употреба на репей. Двадесет грама сухи прахообразни коренища от растението се запарват в завряла вода – 1 литър и ги варете още малко. Вземайте 200 мл от напитката най-малко четири пъти на ден. Курсът е за един месец.

Смелете сушено коренище на репей на прах. Употребявайте по пет грама от него два пъти на ден, като го изпиете с мляко или чай.

Блатен очеболец (блатен петолистник) за пречистване на кръвта и лимфата. Напълнете една трета от трилитрови бутилки или буркани със сухо натрошено коренище на растението. Изсипете суровината до горната част на бутилката със завряла вода. Оставете ги така за две седмици. Използва се лъжица от лекарството четирикратно през деня за тридесет дни.

Ленено семе. Заварете ленено семе в чаша завряла вода (300 мл), но в тази пропорция за 3 литра. Дръжте състава на слаб огън за един час и след това се филтрира. Трябва да се консумира по един литър от състава на ден. Курсът за пречистване е двадесет дни. Някои лечители препоръчват лененото семе предварително да е смляно.

Пречистваща рецепта. Смесете в равни пропорции билка пълзяща мащерка с риган, гулия, градински чай, бял равнец, листа от коприва, жълт кантарион, цветове акация, бутрак. Смелете всички растения и варете тридесет грама от сместа в два литра вряща вода. Оставете ги да се варят за не много време. Употребява се по 200 мл филтрувана инфузия за четири дни. Продължителността на курса на пречистване – половин месец.

Пречистване на лимфна система с цвекло.

Пречистване на лимфна система с цвекло.

Цвекло – идеалното средство за пречистване на кръвта и лимфата. Дори малки количества от сока на това растение перфектно почиства кръвта и подобрява нейната структура. Преди да вземете прясно изцедения сок задръжте го за няколко часа в хладилника. По-добре първо да се смесят сок от цвекло с морков, а след това постепенно да се намалява количеството на сока от моркови. Трябва да се пие дневно по 200 мл сок за тридесет дни.

Лимфна система храни.

Диета за лимфната система след нейното прочистване

Пресните плодове помагат за възстановяване и предотвратяване на стагнацията на лимфата.

За запазване на ползите от почистването на лимфната система може да помогне диета, която е специално подбрана. Тя би могла да служи като меко прочистващо средство, рационалната система на хранене ще предотврати връщането към предишните нива на стагнация на лимфата.

Препоръчителни продукти:

Пресни плодове, полезни са особено боровинките и авокадото.

Пикантни подправки, зелена салата.

Ленено семе и ленено масло.

Спирулина – разновидност на морските водорасли.

Обикновени орехи и бадеми.

Уникалната комбинация в храните от антиоксиданти, микроелементи, витамини, полиненаситени мастни киселини, е полезна за възстановяване и за предотвратяване на застоя на лимфата. Допълнителна ефект дава оптимален режим за пиене на качествена пречистена вода – 6-8 чаши, билкови чайове, също и настойки невен, детелина, Еригерон (злолетица), ехинацея, цветове и листа от лопен.

Всички изброени съставки могат да бъдат смесени в произволни пропорции и да се пият, за да се утоли жаждата с чаши чай по няколкократно през деня. Консумацията на храна, задръстваща тялото с шлаки е желателно да се приведе до минимум:

Храни със синтетични аромати и консерванти.

Рафинирани храни, захар, олио.

Сладка и сладкиши.

Газирани напитки.

Пушени храни, кисели краставички.

Ако се прилагат описаните правила, токсините постепенно ще се изхвърлят от тялото и лимфата няма да е застояла.

След пречистване на лимфната система с най-различни народни средства, резултатът се усеща почти веднага. Нервната система ще бъде в изправност, хроничните възпалителни заболявания ще преминат в ремисия, намалява се честотата и силата на алергичните реакции и значително се подобрява имунитета.

Лимфна система рак.

Има всички основания да вярваме, че лимфните възли става първичното място за размножаване на раковите тумори. И през този възел в непосредствена близост до лимфните пътища, се получават метастази.

Схемата е проста: лимфните възли не се справят с унищожаването на раковите клетки и те стават техен „дом“.

Туморите на кожата са пряко свързани с нарушения на лимфната система: папиломи, брадавици, петна и други подобни.

Всичко това предполага, че лимфата е прекомерно задръстена с количества токсични вещества. И лимфната система не успява да се справи с нормалното им отвеждане.

Това говори също така за различни промени в кожата, в места, като потните и мастните жлези. А промените в рамките на тези жлези: акне, зачервяване, възпаление, и така нататък – лимфата не разполага с време, за да се справят с повишеното съдържание на токсини. Лечението на ломфон е както при другите видове рак – с химиотерапия и т.н..

Лимфна система изследвания.

Прави се кръвен тест, който може да открие някои заболявания и инфекция. Кръвта трябва да се изследва и за наличие на ракови клетки в нея или на ензими, имаи връзка с рака. Необходимо е да се уточнят и други параметри като анемия. Тези тестове са в състояние да покажат в тялото степента на разпространение на тумора, ако има такъв.

Пречистване на лимфна система.

Пречистване на лимфна система.

Лекарят може да назначи и други изследвания като снимки на органите: – компютърна томография; – рентген; – магнитен резонанс; – лимфангиография – с помощта на специален контраст, с който могат на рентгеновите снимки да се видят лимфните и кръвоносните съдове.

С биопсия може да се определи дали увеличена лимфна жлеза или възел са лимфоми.

От значение е да знаем, че инфекции причинени от стрептокок като грип, мононуклеоза или болки в гърлото, могат да бъдат фактор за подути лимфни възли.

Слаба лимфна система.

Когато е слаба лимфната система, причина на заседнал живот, стрес, задръстване с токсини, тя може да бъде стимулирана с билки. Например червена детелина, глухарче, репей, ехинацея, чесън и жълт лапад.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Пречистване на лимфна система с билки и рецепти, и други методи

  1. Страхотна статия сте публикували и е много полезна. Никога не съм се замисляла какви са симптомите на „болната“ лимфна система. А за пречистването – чувала съм за белия равнец, че е много полезен, както и за сока от червена боровинка, но за другите методи изобщо не съм чувала. Смятам, че лимфната система някак си остава на заден план, когато не се чувстваме добре и търсим по-популярните обяснения за нашия дискомфорт, а толкова много инфекции/заболявания и симптоми могат да се отстранят, ако просто обърнем внимание на лимфата.
    Още веднъж благодаря за полезната статия.

  2. Много Благодаря за подробното описание на проблеми с лимфната система, от голяма помощ е за хора като мен отскоро сблъскали се с такива проблеми. Паниката ми беше голяма от незнание.
    След вашата статия имам по добра представа как да се погрижа и каква помощ да потърся.
    Всичко добро

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *