Преяждането води до редица болести

Различни симптоми на тялото подсказват, че сте прекалили с храната

Системното преяждане може да ни “обзаведе” с доста неприятни болести. Но и инцидентно прекаляване с храната също често води със себе си доста главоболия от здравословен характер като жлъчна и бъбречнокаменна кризи, високо кръвно налягане, че дори и инфаркт. С неразумното хранене се утежнява не само работата на стомаха, но и на черния дроб.

Системното преяждане води до болести

В резултат на преяждане може да настъпят обостряне или развитие на редица хронични заболявания, в това число и на такива, за съществуването на които дори не сте подозирали: гастрит и язва, холецисит (възпаление на жлъчния мехур), хепатит, панкреатит (остро възпаление на панкреатичната жлеза) и т. н.
Има и няколко начина да се предпазите от неприятните усещания, ако сте решили да ядете до насита.
Преди да седнете на масата глътнете таблетки, които подобряват храносмилането и предотвратяват метеоризма (натрупването на газове в стомаха) и получаването на киселини. Съветваме да прибегнете до тези медикаменти само в краен случай. Немаловажно е и от какви продукти е приготвена храната. Откажете се от традиционните мазни тежки храни. По-добре наблегнете на салатите, подправени с натурално цедено кисело мляко или обезмаслена сметана, сок от лимон и зелени подправки.
Симптоми:
Горчив вкус в устата вероятно сигнализира за претоварване на жлъчния мехур. Което от своя страна означава, че сте прекалили с мазната храна.
Подуване на стомаха може да бъде предизвикано от похапването на повече сладкиши, приготвени с тежки маслени кремове, тестени храни, а също и от зеле и бобови растения.
Тежест в стомаха подсказва банално преяждане.
Нарушеното храносмилане е следствие от завишена консумация на мазно свинско месо, пушени колбасиили пък на трудносмилаеми храни.
Киселините, уригванията и болките в стомаха са сигнали, че обилно сте полели мазната и въглехидратна с газирани напитки.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *