Природни средства могат да помогнат при висок албумин

При висок албумин в урината пробвайте няколко рецепти от народната медицина, с които да си помогнете

Ако са ви установили високи нива на албумин в урината, това означава, че нещо с тези важни органи не е наред. Говори се, че албумин се явява при остър или хроничен нефрит, при нефроза, хронични болести на белите дробове, дори при грип, скарлатина и ангина. Когато бъбреците са увредени, наличието на албумин се придружава и от бледа кожа, отоци под клепачите и по краката, промени в количеството и състава на урината. Често бъбречното заболяване протича дълго време скрито. Затова когато се открие, то е необходимо спешно лечение от специалист.
Наред с традиционната медицина има и няколко народни лека, които могат да помогнат при болни бъбреци и албумин в урината.

албумин

При висок албумин в урината пробвайте няколко рецепти от народната медицина, с които да си помогнете

Забъркват се 250 грама бял фий, смлян на брашно, 250 грама чист пчелен мед и сока на един прясно изцеден сок. Тази смес се приема три пъти дневно 20 минути преди хранене. Друга ефикасна рецепта при албумин е със сироп от тиква. Той се прави по следния начин – отрязва се капакът на една тиква, изваждат се от нея семките и вътрешността и вътрешността на тиквата се поръсва със захар, захлупва се капакът и
престоява така 24 часа. След това капачето се отваря и течността, събрана в тиквата се пресипва в бутилка, която се държи на тъмно и хладно място – най-добре в хладилника. Всеки ден от този сироп се приемат по 1-2 супени лъжици.
Всекидневно срещу албумин може да пиете и по 100 грама отвара, приготвена от 5 китки магданоз, 5 лимона и 2 пълни супени лъжици очистени овесени зърна. Всички продукти се варят в литър и половина вода за около десет минути. След това към тази отвара се прибавят 2 супени лъжици листа от къпина, изтравниче и полски хвощ и 1 пълна супена лъжица конопено семе, счукано на ситно. Вари се още 10 минути и като изстине, се прецежда.
Хората с проблеми в бъбреците и албумин в урината трябва да спазват определена диета – с повече вегетарианска храна, млечни продукти, плодове и зеленчуци. Абсолютно противопоказно е яденето на лютиви и мазни храни, употребата на алкохол и тютюн. Трябва да се ограничи приемът на коприва, лапад и спанак.
При албумин вместо вода, която е препоръчително да се пие в по-големи количества, може да се пие отвари от царевица и шипки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *