Природни средства от народната медицина свалят успешно нивото на триглицеридите

Вместо вредните фармацевтични препарати ползвайте природни средства, които свалят безотказно триглицеридите

Ето няколко натурални средства, които свалят триглицеридите.

Намаленото ниво на триглицеридите  има много важно значение за нашето здраве, защото натрупвайки се като плака по вените, тези мазнини могат да блокират притока на кръв по кръвоносните съдове и да предизвикат запушването им.

Природни средства за триглицеридите

Природни средства за триглицеридите

От съществено значение за тяхното намаляване е промяната в начина на живот, както и спазването на определена хранителна диета за намаляване на мазнините и наднорменото тегло.

Друго средство за свалянето им е чрез фармацевтични медикаменти, които обаче са доста агресивни и вредни.

Успокояващо е, че има още един алтернативен начин за свалянето на нивата на триглицеридите, чрез народната медицина. Препоръчваме ви да изпробвате първо това и ако до три месеца няма ефект, тогава да прибегнете към препаратите на фармацията.

Ето едни от най-ефективните средства на народната медицина, които помагат за намаляване нивата на триглицеридите:

Лечение с трънка: Това е много полезно растение, което сваля не само нивата на триглицеридите, но и на холестерола в кръвта. Достатъчно е да приемате по 50 – 100 грама плодове от трънка един път дневно.

Лечение с розмарин: Розмаринът противодейства на излишъка от мазнини в тялото. Подобрява дейността на черния дроб, жлъчката и жлъчните пътища. Подобрява метаболизма. Няколко капки масло от розмарин, разтворено във вода се приема един път за деня.

Лечение с жълт кантарион и коприва: таблетки от тези растения се приемат по оказания на опаковката начин.

Жълтият кантарион помага за предотвратяване абсорбирането на холестерола и мазнините, като не позволява да се задържат в червата и насърчава тяхното изхвърляне чрез изпражненията.

Копривата е полезна при повишени нива на мазнините, които са свързани с лоша циркулация и задържане на вода в тялото.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Лечение с глухарче: това е още едно от многобройните приложения на глухарчето. То помага на черния дроб да преработи и елиминира мазнините. Прави се чай от една лъжица изсушено и нарязано глухарче в 200 мл. вода.  Ври 5 минути. Отстранява се и се запарва още 15 минути. Консумират се 2 – 3 чаши за деня.

Лечение с омега 3 – приема се на хапчета (рибено масло) или се консумира чрез храната. Най-богати на омега 3 са някои риби като треска, сьомга, риба тон и херинга.

Лечение чрез плодове, зеленчуци и бобови растения: целта е чрез тези хранителни продукти да се стимулира дейността на червата. Препоръчват се цитрусовите плодове и зелените листни зеленчуци, които съдържат много Витамин С, който е мощен антиоксидант и предотвратява образуването на мазнини.

Избягвайте следните храни: трябва да се избягват тези с високо съдържание на мазнини. Такива са  маргарин, свинска мас, масло, пълномаслено мляко, сирене, тлъсто месо и колбаси.

Природни средства от народната медицина свалят успешно нивото на триглицеридите

Природни средства от народната медицина свалят успешно нивото на триглицеридите

Да се консумира минимално количество алкохол, защото е пълен със захар и калории. 100 грама твърд алкохол се равнява на калориите, които съдържа един цял бял хляб.

Не се препоръчва консумирането на захар и тестени изделия.

Вместо тях можем да се храним с пълнозърнести продукти, които имат високо съдържание на полезни за нашето тяло фибри, влакнини и целулоза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *