Причини да използвате английска сол за вашето здраве

Продуктът английска сол е богат на магнезий, който изпълнява много функции в тялото

Когато повечето хора чуят израза „соли за вана“, те обикновено си мислят за накисване на мускулите, които са обтегнатите или с болки. Въпреки това, докато популярната английска сол има много големи ползи, да се използва като средство за външна употреба, тя също така е с отлични свойства и за вътрешно ползване.

Това е така, защото полезната английска сол е богат източник на магнезий. Това е хранително вещество, чиято полза не е широко известна на широката публика както например калций или желязо, но който изпълнява много функции в организма, които водят до необходимостта от поддържането на добро здраве.

Причини да използвате английска сол за здраве

Причини да използвате английска сол за здраве

Ползите от използването на английска сол, до голяма степен са от повишения прием на магнезий. Най-важните причини за използване на английска сол са изброени по-долу.

Подобрено здраве на сърцето.

Магнезият е от съществено значение за здравето на сърцето, така че използването на английска сол редовно, ще ви помогне в много аспекти за сърдечната функция, включително подобряване на кръвообращението, за предотвратяване на атеросклерозата (втвърдяване на артериите), намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци и намаляване на кръвното налягане.

Намаляване на инсулинова резистентност

Наличието на магнезий помага за отделянето и придвижването на инсулин, на по-лесното разнасяне на глюкозата от кръвта в клетките, които помагат за намаляване на инсулиновата резистентност и намаляване на риска от по-късно развитие на диабет тип 2.

Детоксикация

магнезият също е от съществено значение за организма – за да може да се очисти от токсините и други нежелани вещества от тъканите безопасно, английската сол голям помага за това по естествен начин за детоксикация на организма.

Против стрес

Магнезият е чудесно за тези, които страдат от хроничен стрес или безпокойство, тъй като той има доказана способност да се свързва към серотонин и да повишат неговата биологична годност.

Намалява възпалението

“Фигурин

За тези, които страдат от хронично възпалително заболяване като артрит или синдром на дразнимото черво (IBS), природният продукт английска сол е една полезна добавка, тъй като магнезият помага за намаляване на възпалението в организма и облекчава някои от симптомите Наличието на магнезий в организма е добре за общото здравословно състояние, тъй като той дава възможност за по-ефективното усвояване на други хранителни вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *