Причини за болки в белия дроб

 Една от причините за болки в белия дроб е интеркостална невралгия,  която  може да се появява най-вече по време на израстването на децата,

Причините за болки в белия дроб може да са интеркостална невралгия, заболяване като пневмония, възпаление на белите дробове, белодробен абсцес и други. Интеркостална невралгия, което означава междуребрена, се появява най-вече по време на израстването на децата, когато ребрата се удължават и прищипват някой нерв. Това са 85% от случаите на болки в белия дроб на подрастващите. Те не представляват някаква опасност за здравето, само тези болки са проблема и те минават след време. Обикновено възрастта при която се проявяват е от 13 до 19 години.

Причини за болки в белия дроб

Причини за болки в белия дроб

Другите причини за болки в белия дроб са възпаленията и пневмониите на белите дробове. За тях си има лечение от лекарите и ако някой търси природни методи може да прочете следната статия за оздравял мъж от туберкулоза – ТУК. След като е помогнала за лечение на туберкулоза ще е полезна и за пневмония и други проблеми с дробовете.

Една от най-честите причини за белодробни болести и за болки в белия дроб е пушенето на цигари. Освен това възпаление се получава и от хламидиите и микоплазмите. При тях е налице по-размито протичане на болестта в сравнение с вирусните пневмонии. Появи се е и нова разновидност на бактериите. Температурата се повишава малко по-късно отколкото при възпалението от обикновените хламидии и микоплазми и чак на 6-7 ден с по-ниски стойности, а не до 39-40 градуса. През това време болните започват да вземат лекарства за сваляне на температурата, а болестта се развива без да знаят, че трябва по-сериозно лечение.

“Фигурин

Друга причина може да бъде развитието на белодробни тумори или белодробен абсцес, които са много опасни за здравето и трябва да се правят изследване за откриването им навреме. При абсцес може да настъпи внезапна смърт.

При заболявания на дробовете е полезно да се яде лук, чесън, грозде за усилването им, също жито или овесени ядки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *