Причини за бъбречна инфекция и лечение

Някои билки могат да бъдат полезни заедно с лекарствата при лечение на бъбречна инфекция

Нашите бъбреци са един от най-важните органи в телата ни. При тегло само 300 грама те се справят с прочистването на целия организъм. През тях всеки ден минават отпадъчните вещества от телата ни същевременно поддържат баланса на водата, минералите калий и натрий. Освен това те имат свойството да произвеждат някои витамини необходими за образуването на костите ни. Някои билки могат да бъдат полезни заедно с антибиотиците и другите лекарства при лечение на бъбречна инфекция.

За лечение на бъбречна инфекция помагат и някои билки – хвощ

За лечение на бъбречна инфекция помагат и някои билки – хвощ

Друга важна функция, която изпълняват бъбреците е да следят а образуването на червените кръвни клетки в нашата кръв. При бъбречна инфекция в самото начало няма сериозни симптоми, а чак след като се е задълбочила болестта, разбираме, че е сериозен проблема. Точно това е опасното при неразкритата навреме бъбречна инфекция, че тя се развива, а ние разбираме много късно за това.

Основните симптоми са напълняване, анемия, сърбеж по кожата, подути стъпала и високо кръвно налягане.

Причини за появата на бъбречна инфекция може да бъдат високо кръвно налягане, диабет, инфекции на уринарния тракт, пиене на алкохол, употребата на аналгетици.

Заболяването с инфекция на бъбреците се нарича още и пиелонефрит. Той може да бъде остър и хроничен. Острия е когато се боледува до 3 месеца, а хроничния за повече време и се получават периодично кризи през известни периоди. Възможно е причинителят да е един и същ, но може и да е различен.

При изследванията на кръвта се установява намаление на хемоглобина в нея при бъбречна инфекция. Ранното откриване на болестта е от значение за успешното й лечение.

Демир бозан билки за бъбреци

Най-често срещаната причина за появата на бъбречна инфекция е бактериалната инвазия, като 80% от случаите се дължат на бактерията Ешерихия коли (Е.коли). други бактерии, коитосе срещат при това заболяване са Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, Enterococcus и Staphylococcus saprophyticus. Лечението се провежда с изписаните от лекуващия лекар антибиотици. При домашни условия допълнително може да се вземат червена боровинка, да се пият повече течности, билкови отвари с диуретичен ефект – билката бучу (Agathosma betulina), с антисептино действие, за подсилване на имунната система – кисел трън, други, полени за отделителната система – многоцветното пипериче, сминдух, китайски лимонник и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *