Причини за възпаление на окото и лечение у дома

Причини за възпаление на окото или на двете очи е инфекция, която се разпространява лесно от човек на човек

Добре познатият конюнктивит представлява възпаление на окото или на двете очи причинено от инфекция, която се разпространява лесно от човек на човек. Инфекцията може да бъде причинена от вирусни или бактерии. Обикновено тя причинява зачервяване, сърбеж, парене, а понякога и подуване на клепачите на засегнатото око или и на двете очи.

При такива случаи се ходи на лекар, а освен изписаните медикаменти може да си помогнете и в домашни условия за облекчаване на състоянието.

Причини за възпаление на окото и лечение у дома

Причини за възпаление на окото и лечение у дома

Някои лекове намиращи се у дома могат да помогнат да се намалят неприятните симптоми и оплакванията.

За целта може да си направите компрес с топла вода и кърпа, който да поставите на болното око за около 2-3 минути и на другото след това, ако е болно и то. Той би трябвало да успокои очите. За зачервени очи може да с ползват резенчета краставица, които да се поставят върху окото.

Полезни са за очни възпаления и продуктите от растението алое вера. Екстракт от алое вера смесен с малко студена вода намокрете чиста кърпа или тампон, който след това поставете на болното око.

От полза е през деня да се мият очите с топла вода. Може да се ползва и мляко за това.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Розовата вода също помага много за решаване на проблема с възпаление на окото. Достатъчно е да потопите тампон в розовата вода и поставите върху проблемното око.

Отвара от кориандър също помага за възпаление на окото. Прави се с няколко листа и малко вода. С отварата се изплаква окото, което е възпалено и с това се намалява усещането за парене.

Може да си помогнете и чрез храненето и по-специално със сокове от моркови и плодове или други зеленчуци. Освен това те са полезни и за други здравословни проблеми и засилват имунната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *