Причини за посиняване на краката и лечение

При посиняване на краката трябва да се търси лекарска помощ за поставяне на диагноза и лечение

Една от причините за посиняване на краката може да бъде от цианоза, което се получава от недостатъчно снабдяване с кислород в кръвоносните съдове, които са близо до повърхността на кожата. Друга причина може да е от наранявания на мускулите и костите, където се е получила синината поради струпване на кръв вследствие на травмата. Освен това състоянието може да се получи и при тромбофлебит.

При посиняване на краката, цитрусовите плодове помагат за оросяването им

За оросяване при посиняване на краката помагат цитрусовите плодове

При наличие на посиняване на краката трябва да се търси лекарска помощ за поставяне на диагноза и лечение, защото може да е сериозно заболяване, водещо в много случаи до гангрена на крайниците.

Цианозата на крайниците се причинява от измръзване, артериална обструкция, синдром на Рейно, сърдечна недостатъчност, дълбока венозна тромбоза и други. Може да е признак за разширени вени, тромбоза, атеросклероза. Понякога се проявява и в ръцете.

Когато плашещото посиняване на краката е причинено от травма и е подуто, тогава може да си послужите с налагане на лед. Един лесен и ефективен за лечение начин на нови синини е прилагането на лед увит в кърпа например. Приложете го на синината за 15 минути на интервал от 1 час. Това би трябвало да облекчи подуването и ще помогне за облекчаване на болката.

Кървенето в синината може да бъде бързо или текущо. Когато натъртеното продължава да се разширява, може да се стигне до събиране на кръв в тъканите известно като хематом. В този случай натиска, който се упражнява върху околните структури започва да се увеличава. Ако това натъртване се случи в мускул, то може да доведе до смърт на мускулните клетки.

“Фигурин

Диета богата на витамините C и K:

Храните, които съдържат повечко витамините C и K способстват за подобряване състоянието на синините. По-специално двата витамина са важни за предотвратяване на натъртвания и улесняване на съсирването на кръвта и лечение съответно. Цитрусовите плодове са известни със своето съдържание на витамин C, а листните зеленчуци съответно с витамин К. Към вашата диета може да се помисли за добавяне на гроздови семена, тъй като те могат да спомогнат за ограничаването на хронична синини поради изобилието на антиоксиданти.

За облекчаване на краката е полезно в легнало положение да ги държите на по-високо ниво от тялото, за да се стече кръвта от тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *