При болки в краката помагат тези рецепти

Няколко домашни рецепти ще ви помогнат при болки в краката

Когато имате болки в краката, това не означава, че винаги в тях е причината за възникването им. Причините могат да бъдат артериална недостатъчност, тромбоза на вените, контузии, фрактури, ревматоиден артрит, травми, дегенеративни ставни заболявания, целулит, артрит, ниско ниво на калий, тендинит, диабет, мускулни спазми и други.  При остра болка в краката или в ставите при ходене посетете лекар, за да се открие причината и да се предпазят каката от усложнения.

При болки в краката помагат тези рецепти

При болки в краката помагат тези рецепти

При стеснени артерии съветът на лекарите е да промените начина си на живот и на хранене, защото както казахме, не винаги причината е в краката. Това включва движение, здравословно хранене, пийте достатъчно вода, спрете пушенето и носете удобни обувки и с подходящи стелки. В храната избягвайте трансмазнините – маргарин, палмово масло, животински мазнини, захарни и пържени храни и белия хляб.

При умора в краката напарете ги в гореща вода в леген, а след това ги разтрийте с лимонов сок и зехтин в пропорция 1:1.

При свиване на мускулите и спазми направете компрес с плат напоен със зехтин. Сменяйте компреса по възможност по-често.

При много силни болки направете компрес с настъргани картофи. Настърганите картофи сложете в марля или в плат и ги поставете върху крака и отгоре завийте с найлон. Сменяйте компреса веднъж през деня, а лечението може да продължи 7-8 дни.

Друг компрес може да направите със сол и мед смесени в съотношение 1:1. Намажете със сместа болното място и отгоре сложете марля и найлон и обуйте с чорап крака. Препоръчва се да се прави в продължение на 10 дни.

Демир бозан билки за бъбреци

Една рецепта на баба Ася Сариева от Родопите, с която е помогнала на много хора. Нужните продукти са натурален мед – 3 лъжици, морска сол ситно счукана – 3 лъжици, сяра от аптеката – 3 кафеени лъжички и едно яйце от домашно гледани кокошки. Смесват се добре продуктите и се оставят да постоят 7 дни. Вечер мажете краката с него на болното място и отгоре ги завийте с марля и вълнен плат. Така се престоява цяла вечер и се маха компреса на следващия ден. Лечението се прави, докато свърши сместа, а след 7 дена почивка може да се повтори.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При болки в краката помагат тези рецепти

  1. Здравейте ! При клякане и ставане усещам голяма болка в коленете или когато съм седнала и ставам…Може ли съвет? Благодаря !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *