При високо кръвно – ленено семе (ВИДЕО)

Учени установиха, че известното ленено семе понижава по-добре от всяка друга храна

Лененото семе добавено към диетата ни може да се окаже едно от най-ефективните храни и най-важната стъпка за понижаване на високото кръвно налягане, доказаха чрез изследвания учени. Само след шест месеца на употребата му рискът от инфаркт ще спадне с 50%, а риска от инсулт с 30%, съобщават изследователи от University Hospital Holguin в Куба.

Това свое твърдение те са записали и изпратили пред Американската асоциация за сърцето. Изследователите твърдят, че лененото семе има по-добър ефект за намаляване на кръвното от каквато и да е друга храна от всички изследвани досега храни с тази насоченост.

При високо кръвно налягане – ленено семе

 Те са провели изследвания, които доказват ползата от лененото семе, което между другото съдържа повече омега 3 мастни киселини рибата.

Кубинските учени пробвали ефекта на лененото семе върху пациенти, които са страдали от заболяване на периферните кръвоносни съдове. Повечето от тях са страдали от повишено кръвно налягане и приемали предназначените за заболяването лекарства срещу хипертония. Пациентите били 110 души на брой. Половината от тях вземали по 30 г ленено семе дневно, включено в различни печива, а останалите употребявали храни без ленено семе в тях, подобни на тези от първата група.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

След като изминали 6 месеца, били забелязани следните промени – в групата, която не употребявала ленено семе нямало промени към подобряване на кръвното налягане в сравнение с другата група употребявала ленено семе, при която се забелязало, че кръвното налягане се е понижило с около 10 mm Hg на систоличното и 7 mm Hg на диатоличното кръвно налягане. Тези резултати могат да ограничат до 50% риска от инфаркт и до 30% риска от инсулт са изчислили кубинските учени.

Иван Петров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *