При високо кръвно налягане помагат тези билки

Може да решите да си помогнете да намалите високото си кръвно налягане с билки, от които няма да имате странични ефекти както лекарствата

С все по-бързия и динамичен живот с неговите собствени изисквания, високо кръвно налягане се превръща все повече и по-често като тихия убиец поради липсата на симптоми. Високото кръвно налягане, ако не го лекувате може да причини инсулт, слепота и дори спиране на сърдечната дейност. Поради това е от жизненоважно значение възможно най-скоро.да започне лечение на това заболяване. За щастие, можете да намалите кръвното налягане естествено и евтино с използване на нещата намерени във вашата кухня и килер.

При високо кръвно налягане помагат тези билки

При високо кръвно налягане помагат тези билки

Използвайте една от няколкото билки за лечение на кръвно налягане и за симптоми като световъртеж, умора, сърцебиене и чести главоболия.

Глог. То е едно отлично средство за справяне с високото кръвно налягане по естествен път. Тази магическа билка има множество ползи – тя се прилага за лечение на сърдечни пациенти и тези с разстроено спане. В допълнение към това, на лекарствен действието на глога помага при високо кръвно налягане и предпазва срещу ангина или други сърдечни заболявания. Вземете около 100-150 грама на билкови добавки от глог или билков екстракт с чаша вода веднъж на ден или си наберете от гората Това е достатъчно, за да се направят положителни промени в тялото. Въпреки това, тези, които имат колит е добре да имат пред вид, че може да имат проблеми и е добре да се консултират с някой лекар.

Демир бозан билки за бъбреци

Целина. Съдържа големи количества от специфичен фитохимикал, който не се среща в повечето други зеленчуци.Този фитохимикал е установено, че е полезен за високо кръвно налягане. Целината също намалява хормоните на стреса, които играят роля в стесняване на кръвоносните съдове по време на стрес, като по този начин намалява кръвното налягане, причинено от високи нива на стрес. Това прави целината едно от най-добрите средства за този проблем.

Чесънът е един от най-ефективните билки за високо кръвно налягане. Той е чудесен за целта чрез намаляване на спазмите в кръвоносните съдове. Вещества открити в чесъна също забавят пулса и помагат за регулиране на сърдечния ритъм, както и облекчаване на признаците на високо кръвно налягане, като виене на свят, изтръпване и недостиг на въздух. Добавете чесъна към храна или яжте сурови скилидки преди хранене, за да се възползвате от многото здравни ползи от чесъна.

Кайенски пипер. Тази подправка е още една от най-ефективните билки за кръвно налягане. Използва се при лечение на леко високо кръвно налягане и предпазва тромбоцитите от слепване и запушване на притока на кръв. Можете да добавите лют червен пипер вместо сол към рецепти, за да се използва за ароматизиране. Избягвайте употребата на сол при високо кръвно налягане.

Магданозът е поредната добре билка за високо кръвно налягане, може да го понижи естествено с помощта на чай от магданоз, който помага за поддържане на кръвоносните съдове и поддържа кръвоносната система в добро състояние. Оставете да къкри около 20 грама пресни листа от магданоз, в малко вода в продължение на няколко минути. Охладете чая и пийте няколко пъти през деня, за да се намали кръвното налягане.

Смес от семена от копър и кимион – да са равни количества семената от копър и кимион и ги смачкайте, за да се образува прах. Вземайте по 1 супена лъжица от тази смес с вода по всяко време на деня, най-малко 4 – 5 пъти. Това е много ефективно средство за хора, които имат проблем с високото кръвно налягане.

И други храни и билки има, които могат да помогнат, например бананите със своето съдържание на калий помагат за понижаване на високото кръвно налягане. За други билки и рецепти вижте линковете в статията.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “При високо кръвно налягане помагат тези билки

  1. Харесвам и предпочитам билколечението , билките от България са златото на нашата страна !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *