При задържане на течности пийте вода!

Лекарите съветват при задържане на течности да се пие вода, колкото и да изглежда парадоксално

Ако се чувствате подпухнали и подути като автомобилна гума, то може би тялото ви страда от задържане на течности. То може да е свързано със заболявания на бъбреците, сърдечносъдовата система, хормонален дисбаланс, проблеми с храносмилането, нездравословно хранене. Лекарите съветват при задържане на течности да се пие вода, колкото и да изглежда парадоксално причината може да се окаже и обезводняване на организма.

При задържане на течности пийте вода!

При задържане на течности пийте вода!

Тъй като организмът не може да работи нормално без достатъчно вода, вероятната причина може да е и обезводняването му. Недостигът на вода може да доведе до главоболие, безсъние, стрес, умора, тревожност, високо кръвно, камъни в бъбреците, болки в гърба и ставите, запек, суха кожа, подуване на корема от задържане на течности, мускулни крампи. При задържане на течности тези симптоми могат да доведат до хронични заболявания като диабет, сърдечносъдови и автоимунни, хормонален дисбаланс, проблеми с жлъчния мехур и бъбреците.

Най-добрият начин, за да се реши проблема със задържане на течности е да се коригира диетата. Много хора не се хранят здравословно. Други нямат навика да пият изобщо вода. Тези неправилни навици трябва да се премахнат и всеки човек трябва да е наясно с нуждите на организма от вода.

За да си помогнете не пийте или намалете кафето и черния чай. Ограничете силно солта и не пийте диуретици с изключение на изписаните от лекар. Заменете кафето и чая с билков чай, фрешове и други. Най-полезна си остава обаче чистата вода. Консумирайте храни богати на калий като банани, кайсии, картофи и други плодове и зеленчуци. Не пийте алкохол и не яжте пакетирани храни. Пийте повече вода на малки количества през целия ден между храненията – половин час преди ядене и 2 часа след ядене. Разделното хранене може да ви помогне приложено за известно време.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *