При копривна треска ще ви помогне лечение с билки

Дразнещата копривна треска се причинява от алергия и за нея ще ви помогне лечение с билки

Заболяването копривна треска или както е известно още с названието уртикария се причинява от алергия и за нея ще ви помогне лечение с билки.

ВИЖТЕ ТУК: Подробно за лечението на уртикария с домашни средства и лекарства!

Може да се поява като алергична реакция към някои храни, подправки, лекарства, аспирин, ухапвания от насекоми. Тя може дса причини стрес, но той не е причина за появата й. Когато от клетки наречени мастоцити намиращи се в кожата се отделя хистамин, се получава уртикария,

При копривна треска ще ви помогне лечение с билки - сарсапарила

При копривна треска ще ви помогне лечение с билки – сарсапарила

При засягане на нежните органи като очите, гърлото, устните трябва да се потърси веднага лекарска помощ. В такъв случай има опасност да се затрудни дишането.

Възможните причинители на алергията може да бъде ракообразни, ягоди, шоколад, домати, пшеница, яйца, мляко, подправки, ядки. Ако изключите за известно време тези храни може да се излекувате напълно, тъй като копривната треска отминава обикновено от само себе си.

С билки може да се помогне за подобряване на състоянието или да се избавите напълно. Ако се е получила от притеснения или стрес се препоръчва запарка от дилянка като се заливат 2 лъжички корени с една чаша вряла вода и се оставя да се запари за 10 минути. Трябва да се пие докато отмине стресът.

Друго полезно средство е гел от алое вера, който се намазва върху засегнатото място.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Във ваната може да сложите сода бикарбонат 3 лъжици или 5 супени лъжици за облекчаване на състоянието. Може и да се наложат болните места с плат натопен в оцет.

Рецепта: смесват се стръкове хвощ, листа гръцка коприва, стръкове камшик по 60г, живовляк, стръкове бяло подъбиче и корени сарсапарила по 40 г. 2 супени лъжици се вземат от сместа и се варят 5 минути в половин литър вода. Употребява се по една винена чаша на преди храна 4 пъти на ден.

Друга подобна е листа от смокиня и люляк, стръкове трицветна теменуга, корени от глухарче и синя жлъчка по 50г, стръкове камшик – 100 г. Смесват се и по варят и пият както другата рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *