При лечение на бъбреци ще ви помогнат тези билкови рецепти

Лечението на болни бъбреци може да се подпомогнат и с природни средства като билки, плодове и зеленчуци

Един от често срещаните проблеми с човешките бъбреци е инфекцията. Предлагаме ви няколко билкови рецепти, които биха ви били от полза при болни бъбреци:

Първата от тях е с отвара от полезния зеленчук магданоз, който се използва много в кулинарията.

Той е добър естествен чистач на бъбреците, има свойството да изчиства токсините от тях и всякакви вредни вещества.

При лечение на бъбреци ще ви помогнат тези билкови рецепти – бяла ружа

При лечение на бъбреци ще ви помогнат тези билкови рецепти – бяла ружа

Растението съдържа някои от по-важните минерали и витамини: рибофлавин, мед, тиаминнатрий и калий.  От витамините има А, В, С. Тези вещества в магданоза действат като антиоксиданти, които помагат за развитието на клетките и на процесите в тях. Най-полезно е да се яде всеки ден суров магданоз, но ако нямате време за правене на салата всеки ден, може и да приложите отвара от магданоз. Нарежете около 20 стръка на ситно заедно със стъблата и ги потопете във вряла вода 0,5 литър. След като престои 3-4 минути свалете отварата от котлона. Изчакайте да се охлади и пийте всеки ден по 3-4 пъти.

Втората рецепта е с бяла ружа. Нарича се още и лечебна ружа, дива ружа, пъртенка, бял слез и волово око. Латинското й название е Althaea officinalis.

Тя се използва за различни здравни проблеми. Например за кашлица, малки рани, болки в гърлото и кожни заболявания са полезни корените и листата като ги облекчават. При бъбречни инфекции помага много чаят от бяла ружа. Той се приготвя като една супена лъжица ситно нарязани корени и листа се накисват за 8 часа в студена вода и се прецеждат след изтичането на това време. Дневната доза е от 2 до 4 чаши, докато се излекува инфекцията.

Ябълков оцет и мед е добре известна комбинация. Оцета помага с извършване на детоксикация на органите и кръвния поток. Той разгражда натрупаните в бъбреците, пикочния мехур и черния дроб мастни депозити и понижава високите алкални нива в урината. Медът е полезен със своите антибактериални свойства. Комбинацията на мед с ябълков оцет усилва полезните действия и на двата продукта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *